Ne oldu?

Çanakkale'de Yenice merkezli 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çanakkale Valiliğinden depreme ilişkin yapılan açıklamada, ‘’İlimiz genelinde olumsuz durum meydana gelmedi.’’ denildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonu yenerek, büyümeyi sürdürerek, milli gelirimizi artırarak, devletimizi güçlendirerek her meselemizi çözdüğümüz gibi çalışanlarımızın ve emeklilerimizin gelirlerini de artıracağız.
MİT Başkanı Kalın, temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gitti.
JPMorgan, TCMB'nin faiz oranını Nisan ayında 500 baz puan daha artırarak %50'ye çıkarmasını bekliyor, kurum daha önce faiz artırımı beklemiyordu.
Citi: TCMB'nin duruşunu yılın ikinci yarısında veya daha önce gözden geçirmesine yol açabilecek bir senaryoyu tamamen göz ardı edemeyiz.
Goldman Sachs: Şubat enflasyon rakamı TCMB'nin faizi yükseltmesi riskini artırmakta.
EPDK Başkanlığına yeniden Mustafa Yılmaz atandı.
Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı Kirby, ramazan ayı başlamadan önce Gazze'de 6 hafta sürebilecek geçici bir ateşkes anlaşmasına varılması konusunda ümitli olduklarını söyledi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Miller, İsrail'in ağır bombardımanlarının devam ettiği Gazze'deki durumun "kabul edilemez" olduğunu, daha fazla gıda yardımına izin vermesi için İsrail'e baskı yapılacağını ifade etti.
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Borrell, ABD Başkan Yardımcısı Harris'in Gazze'de acil ateşkes çağrısına destek vererek, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin harekete geçme zamanı geldi." dedi.
Atlanta Fed Başkanı Bostic: ABD ekonomisinin gücü göz önüne alındığında faiz oranlarını düşürmek için aciliyet yok.
SEC, BlackRock'ın spot ethereum ETF önerisine ilişkin kararını erteleyerek kamuoyundan geri bildirim istedi.
Apple, Türkiye fiyatlarına bir kez daha zam yaptı.
ABD Yüksek Mahkemesi, Colorado Yüksek Mahkemesi'nin 6 Ocak Kongre baskını nedeniyle ABD eski Başkanı Trump'ın eyaletteki başkanlık seçimlerine katılamayacağı kararını reddetti.

Ne olacak?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, bugün saat 21.00'de Habertürk TV-Bloomberg HT ortak yayınına katılacak.
Avrupa’da ve ABD’de bugün PMI verileri açıklanacak.
Fed Başkanı Powell, Çarşamba günü Temsilciler Meclisi Finansal İstikrar Komitesi'nde ve Perşembe günü Senato Bankacılık Komitesi'nde altı aylık para politikası sunumunu yapacak.
Fitch’in Türkiye değerlendirmesini 8 Mart’ta yapması bekleniyor.
Borsa İstanbul’un bu sabah alıcılı açılış yapmasını bekliyoruz.

Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı