Çin’in başkenti Beijing yönetimi, üç yıl içinde endüstriyel mevcuduna 100 akıllı işletme ve dijital atölye eklemeyi hedefliyor. Bu hedef, Beijing Belediyesi Ekonomi ve Bilişim Teknolojileri Bürosu’nun, 2024 - 2026 yılları arasında kentin üretim sektörünün dijitalleşmesi amacıyla açıkladığı bir eylem planı çerçevesinde konuldu.

Söz konusu plana göre Beijing, tüm büyük üretim ve imalat işletmelerini de belirli bir dijitalleşme eşiğini aşmaya yönlendirecek. Dolayısıyla akıllı üretim, Beijing’in yeni bir kartviziti olma aşamasında. Nitekim geçtiğimiz ay içinde akıllı telefon üreticisi Xiaomi, Beijing’de yılda 10 milyon akıllı telefon üretme kapasitesine sahip öncü akıllı üretim teknolojileri ile donanmış yeni bir fabrika açtı. Kentte 2021 yılından bu yana 103 adet akıllı işletme ve dijital atölye hizmete girdi.

Öte yandan Endüstri ve Bilişim Teknolojileri Bakanlığı, Çin’in 10 binden fazla sayıda dijital atölye ve akıllı fabrika ile dünyanın en büyük akıllı üretim uygulama piyasası konumuna geldiğini bildirdi.

Hibya Haber Ajansı