Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Konya’da gün içinde çok yoğun programlarla faydalı ve güzel işlere şahitlik ettiklerini belirterek, “Bize bu şehadeti yaşatan kişilere bir kez daha teşekkür ediyorum. Kimdir bunlar; İlçe Belediye Başkanlarımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız. Şu ana kadar okul açılışları yaptık; şimdi de okul dışı öğrenme ortamı olarak, ismi de kendisi de gayet işlevsel, mantıklı ve güzel bir binanın açılışını yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Bilgehanelerin ve Lise Medeniyet Akademilerinin, ‘'Konya Modeli Belediyecilik’' anlayışıyla oluşturdukları önemli markalardan olduğunu söyledi.

Konya genelinde Bilgehane sayısının 24’e, LİMA sayısının 9’a ulaştığını, 3 Bilgehane ve 1 LİMA inşaatının devam ettiğini vurgulayan Başkan Altay, “Böylece 40 farklı binada eğitim desteklerimizi öğrencilerimizle buluşturmuş olacağız. Bilgehanelerimizde özellikle ortaokul öğrencilerimizin okuldaki derslerine katkı sağlayacak ortamlar oluşturuyoruz. Bununla birlikte atölyelerimizde robotik kodlamadan müziğe ve sanat eğitimine kadar birçok farklı branşta yetişmelerini sağlayacak eğitimler veriyoruz. Bu yeni tesisimiz de bölgemizde gençlerimizin, öğrencilerimizin hem derslerini ikame edecekleri hem de sosyalleşecekleri önemli bir tesis olacak.” ifadelerini kullandı. 

Projeyi önemsediğini kaydeden Bakan Tekin şöyle devam etti:

“İsmi ile beraber bünyesinde barındırdığı; bizim kültürümüzü, geleneklerimizi, gelecek kuşaklara aksettirmeye yönelik programlar. Ben bu açıdan çok önemsiyorum. Biz bakanlık bünyesinde okullarımıza destekleme ve yetiştirme kursları açıyoruz ama yeterli değil. Belediyeler bu anlamda bize destek oluyor. Büyükşehir belediyemize bu açıdan teşekkür ediyorum.”

Bir çocuğun 12 yıllık zorunlu eğitimi bitirene kadar, 18 yaşına gelinceye kadar yaşadığı saatin 16'da birini okullarda geçirdiğine dikkati çeken Bakan Tekin, “Peki 16'da 15'i nerede? Bu çocuklar hepsi çok çabuk öğrendikleri bir zaman diliminde yaşıyorlar, çok hızlı öğreniyorlar. 16'da birini geçirdikleri okulda öğrendikleri şeylerin zıddıyla, tersiyle karşılaşabilecekleri 16'da 15'lik bir alan var. O yüzden biz çocuklarımızın okul dışı öğrenme ortamlarının gelişmesini çok arzu ediyoruz.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Karatay Kaymakamı Cengiz Ayhan, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ve Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit’in de katıldığı programda konuşmaların ardından öğrencilerle birlikte Nizamülmülk Bilgehanesi ve Lise Medeniyet Akademisi’nin açılışı yapıldı.

Hibya Haber Ajansı