BİST100 endeksinde yatay başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksinde risk iştahı düşmeye dün de devam etti. Endeks geçtiğimiz günü 116 puan azalış, %1,31 geri çekilme ile 8.745 seviyesinden tamamladı. Dün tek yükselen sektör grubu %4,24 ile spor olurken, bilişim %6,04, teknoloji %4,82 değer kaybetti. Dün Temsilciler Meclisi'nde konuşan Fed Başkanı Powell, Fed'in faiz oranlarını düşürmeye başlamaya hazır olmadığı yönündeki görüşünü güçlendirdi. Faiz indirimi beklentisi aksine yapılan açıklamalar ardından BİST'te gün sonu satışlar hızlandı. 

TCMB, sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaşma adımlar atmaya devam ediyor. TCMB, kredi büyümesine dayalı menkul kıymet tesisi kapsamında; TL ticari krediler için %2,5 olan aylık büyüme sınırının %2’ye indirilmesine, ihtiyaç kredilerinde %3 olan aylık büyüme sınırının %2’ye düşürülmesine, taşıt kredilerinde ise %2 sınırının korunmasına karar verdi. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz TCMB’nin ilave sıkılaşma için attığı adımları değerlendirdi. Yılmaz, "Merkez Bankamızın ilave sıkılaştırıcı adımlarının yanı sıra, maliye politikası ve yapısal reformlar ile destekleyeceğimiz dezenflasyon sürecinde yılın ikinci yarısında belirgin sonuçlar alınacaktır" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’de sosyal medya hesabından ‘’TCMB’nin ilave sıkılaşma adımlarının büyümede dengelenmeye, cari açıkta daralmaya ve enflasyonist eğilimleri kırmaya katkısı olacaktır. Merkez Bankası'na desteğimiz tamdır" İfadelerini kullandı.

Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı