BIST 100 endeksinde güç kaybı sürüyor. Dün günün genelinde dar bantta sıkışık bir seyir izleyen endekste kapanışa doğru satış baskısı tekrar etkili oldu ve %1.31 oranında değer kaybı yaşanarak 8744.58 seviyesinden kapanış gerçekleşti.

Orta vadeli yükseliş trendinin kırılması ile beraber haftanın ilk 3 gününde %3.88 oranında değer kaybı gerçekleşirken, banka hisseleri özelinde daha sert hissedilen satışların dün itibariyle sanayi sektör hisselerinde de etkili olmaya başladığını söyleyebiliriz.

Son günlerde kısa vadeli destek noktasının üzerinde hareket eden sanayi endeksinde de kısa vadeli destek noktası ile eş zamanlı olarak 22 günlük ortalamanın altına inilmiş olması BIST100 endeksi açısından güç kaybının devam edebileceğini gösteriyor.

Endeksin teknik göstergelerine baktığımızda ise göstergelerde güç kaybı sürüyor. Bazı kısa vadeli göstergelerin aşırı satım yani destek noktalarına gerilemiş olmasına rağmen şimdilik net bir dönüş sinyali görmüyoruz. Bu nedenle endekse temkinli bakmaya devam ediyoruz. Endeksin bugüne de zayıf başlamasını beklemekle birlikte 50 günlük (üssel) ortalamanın geçtiği nokta olan 8650 ile bir önceki tarihi zirve olan 8562 seviyesini kısa vadeli ilk destek noktaları olarak takip etmeye devam edeceğiz.

Bu destek bandına kadar geri çekilme eğiliminin devamını görebiliriz. 8562 seviyesine yaklaşılan hareketler sonrasında taban oluşumları ile beraber tepki hareketlerinin etkili olmasını bekliyor olacağız. Bu nedenle yeni pozisyonlar için bu destek bandına kadar yaşanabilecek geri çekilmeleri beklemenin yararlı olacağı kanaatindeyiz.

Endekste 8850 seviyesini ise tepki ataklarında gün içi ilk direnç noktası olarak verebiliriz.

Kaynak A1 Capital

Hibya Haber Ajansı