İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “dirençli kent” hedefi doğrultusunda, 26 ilçede yapımı tamamlanan 78 taşıt köprüsü, yaya köprüsü ve menfezin toplu açılış töreni yapıldı. Kentin doğal afetlere kaşı direncini artırırken trafiğe de nefes aldıran köprülerin toplu açılış töreni, son olarak yapımı tamamlanan Çiğli Aydınlıkevler Taşıt Köprüsü’nde düzenlendi.

Açılış töreninde konuşan Başkan Tunç Soyer, İzmir için canla, başla, aşkla yapılan hizmetlerin taşıt ve yaya köprüleriyle perçinlendiğini ifade ederek, “Bu beş yılda pandemiye, ekonomik krize, depreme, orman yangınına, sellere ve tsunamiye rağmen hiçbir zaman mazeret üretmedik. Ya bir yol bulduk ya da bir yol açtık. Bütün bu felaketlerin 5 yıllık görev sürem boyunca gerçekleşmesi beni hiçbir zaman yıldırmadı.” diye konuştu.

Başkan Soyer, “Çiğli Aydınlıkevler Dere Üzeri Taşıt Köprüsü bu yollardan yalnızca biri.  Köprümüz, trafiğin oldukça yoğun olduğu bu bölgede, kent içi ulaşıma nefes aldırıyor. Bu yatırım, Çiğli Polis Merkez Amirliği ve bölgedeki eğitim kurumlarının Anadolu Caddesi ile bağlantısını kolaylaştıran yepyeni bir arter. Bu köprü sayesinde çocuklarımız güvenle okullarına ulaşacak. Üniversiteye giden gençlerimiz, mahalle sakinlerimiz, emekçilerimiz tek şeritten sağlanan ulaşım çilesinden kurtulacak. ESHOT taşıtlarımız da bu yeni köprümüz üzerinden bölgeye hizmet verecek. 19 metre uzunluğunda 4 şeritten oluşan köprümüz olası sel ve taşkın risklerini ortadan kaldıracak.” şeklinde konuştu.

Başkan Soyer, konuşmasında yapımında sona gelinen ve başlanacak yeni köprülerin müjdesini vererek, “Gaziemir ilçemizde Hava Eğitim Komutanlığı'nın yanında yapmakta olduğumuz ve Sarnıç Köprüsü'ne alternatif olacak karayolu taşıt köprümüzü yakında tamamlıyoruz. Kınık ve Bayraklı'da ise vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda yeni taşıt köprülerimizin inşasına başlıyoruz. Ayrıca Konak'ta, Karataş bölgesinde yaya üst geçidi çalışmalarımız hızla devam ediyor. Karabağlar'da İnönü Caddesi'nden Yeşilyurt Devlet Hastanesi'ne yaya ulaşımını kolaylaştıracak yürüyen bant projemize ve Menemen ilçemizde iki, Altındağ viyadük çıkışında bir yaya üst geçidi inşasına bu ay içinde başlıyoruz. Son dakikaya kadar çalışmaya devam.” dedi.

Hibya Haber Ajansı