USD/TRY: ABD'de verilerin en azından güçlü gelmemesi ve Powell'ın dünkü konuşmasında ekstra şahinlik gözlenmemesi Gelişmekte Olan Ülke para birimlerinde rahatlamaya yol açtı. Bir süredir yatay hareketler sergileyen Dolar endeksi (DXY) de faizlerdeki geri çekilmeye paralel dün %0,4 oranında düşüş kaydetti. Çoğu Gelişmekte Olan Ülke para birimleri ise artı bölgede günü tamamladı. Paritelerdeki fiyatlamalarda belirleyici olabilecek gelişme olarak yarın ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde bugün ECB toplantısı, Powell'ın bu sefer ABD Senatosu'ndaki konuşması ile ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve dış ticaret dengesi verileri izlenecek. Yurtiçi tarafta ise TCMB'nin sıkılaşma adımları devam ediyor. Dün kredi büyümesine dayalı menkul kıymet tesisine yönelik duyuru sonrasında bugün de kredi büyümelerinde limitlerin aşılması durumunda ilave zorunlu karşılık adımı geldi. Dün, zorunlu karşılık tesis edilmesine yönelik çalışmaların devam edildiği belirtilmişti. TCMB kararlarının TL için hafif destekleyici olduğu söylenebilir. Fiyatlamalar tarafında ise Dolar/TL'de hafif artan oynaklıkla yukarı yönlü hareket isteği devam ediyor. Ancak, hareketler belirgin değil. Kurda mevcut fiyatlamalar günün geri kalanında da sürebilir ve 32,0 seviyesine doğru yükseliş gözlenebilir. Bugün TCMB tarafından haftalık, DTH, rezerv ve sermaye hareketleri istatistikleri yayımlanacak.

EUR/USD: Dün Fed Başkanı Powell, ABD Temsilciler Meclisi konuşmasında enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde %2'ye doğru ilerlediğine dair daha fazla veri görene kadar faizleri düşürmenin uygun olmadığını açıkladı. Faiz indirim planına sadık kalınan konuşma risk iştahını hafif desteklerken, ABD 10 yıllık tahvil faizi 11 baz puan düşüşle %4,10 seviyesinden günü tamamladı. Bugün haftanın önemli gelişmelerinden ECB'nin faiz kararı takip edilecek. Ayrıca ECB'nin yeni makroekonomik projeksiyonları da yayınlanacak. ECB'nin bugünkü ve nisan ayındaki toplantılarında faizleri sabit tutması beklenirken, haziran ayı toplantısında ilk faiz indiriminin %72 olasılıkla fiyatlandığı gözlenmekte. Karar ardından Başkan Lagarde'ın konuşması izlenecek. ABD tarafında ise Fed Başkanı Powell'in ABD Senatosu Bankacılık Komitesi'ndeki konuşması TSİ 18:00'de başlayacak. Powell'ın söz konusu konuşmasında, Fed'in para politikasına, faiz patikasına ve beklenen faiz indirimlerinin zamanlamasına yönelik verebileceği olası yeni sinyaller yakından takip edilecek. Şu aşamada paritede teknik seviyelere bakıldığında 1,0935 seviyesinin aşılması durumunda 1,10 hedef olarak takip edilebilir. Diğer taraftan 1,0850 ve 1,0800 seviyeleri sıralı destek konumunda. 

XAU/USD: Geçtiğimiz hafta cuma günü başlayan yukarı yönlü ivme bu hafta da etkisini sürdürüyor. Dünkü %1'lik primle son dört günlük prim %5 oldu. ABD on yıllık tahvil faizi ve Dolar'daki geri çekilme alım iştahının sürmesine neden olurken, yarınki tarım dışı istihdam verisine kadar Ons Altın'da dirençli görüntü korunabilir. Yükselişin devam etmesi durumunda 2.180 öne çıkan hedef. Diğer yandan, olası düşüşlerde 2.140 ve 2.125 sıralı destekler olarak izlenebilir.

Not: Haber kaynağından iptal edilmiş, yerine bu bülten servis edilmiştir.

Kaynak: Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı