Ubolratana Barajı hidro-yüzen güneş enerjisi hibrit enerji santrali, Tayland’ın kuzeydoğusundaki Khon Kaen Eyaleti’nde yer alıyor ve yüzen güneş panellerini, temiz hidroelektrik enerjisini, yüksek verimli enerji depolama sistemlerini ve akıllı enerji yönetim sistemlerini entegre ediyor. Bu proje, temiz enerjiyi teşvik etmek amacıyla Çin ve Tayland şirketleri tarafından birlikte inşa edildi ve Dongfang Electric International Corporation gibi dünyanın en büyük güç üretim ekipmanı üreticilerinden biri tarafından geliştirilmiştir.

Tayland Elektrik Üretim Otoritesi (EGAT) Müdür Yardımcısı Jiraporn Sirikum, yüzen güneş enerjisi hibrit santrallerin inşası için önemli bir adım olduğunu ve Tayland’ın temiz enerji üretimi ve enerji istikrarı açısından önemli olduğunu belirtti. Çin ve Tayland şirketlerini projeyi önceden tamamlamak için tebrik ederek, “Bu, Tayland'da temiz enerjinin teşvik edilmesine ciddi bir bağlılığı gösteriyor. Yüzen güneş panellerinin, toplum ekonomisi ve yerel toplum için temiz enerjinin teşvik edilmesine yardımcı olmasını içtenlikle umuyoruz” dedi.

Khon Kaen’deki Çin Başkonsolosu Liu Hongmei, projenin ticari işletme aşamasının, Tayland’ın kuzeydoğusundaki insanlara daha büyük refah getireceğine ve bölgedeki Çin girişim yatırımları için yeni bir kilometre taşı olacağına inandığını söyledi. EGAT, Ubolratana Barajı hidro-yüzen güneş enerjisi hibrit santralinin, ulusal çapta temiz enerjiyi teşvik etmek amacıyla daha fazla benzer projeyi inşa etmeyi hedeflediğini belirtti.

Hibya Haber Ajansı