İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, 2019 seçimlerinde Millet İttifakı'nın, İYİ Parti ve Genel Başkanı Meral Akşener’in öncü girişimleri neticesinde kurularak, Ankara’da da partinin aday çıkarmayıp Millet İttifakı adayı Mansur Yavaş’ın kazandığını hatırlattı.

''Dolayısıyla 2019 seçimlerinde Ankara ve diğer büyükşehirlerin kazanılmasında İYİ Parti ve kıymetli mensuplarının oy oranlarıyla etkisi ve katkısı tartışmasız bir konumdadır.'' diyen Zorlu şöyle devam etti:

''Bu süreci dikkate alarak İYİ Parti 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinde kurulan 6’lı masada da yer almıştır. Liderler arasında kararlaştırılan “uzlaşma”, “istişare” ve “milletin tercihi” ölçütleri partimizin önerisi üzerine kamuoyuna açıklanmıştır. Bu doğrultuda her fırsatta gerek Genel Başkanımız gerekse parti yetkilerimizce halkın eğilimini yansıtmak adına iki belediye başkanının ismi dile getirilmiştir. Tüm bu değerlendirmeler milletimizin isteğini ortaya koymak adına taraflara ve muhataplarımıza verilen bir mesaj niteliği taşımakta olup, büyük bir şeffaflık içerisinde kamuoyunun takdirlerine sunulmuştur. Hatta  5 Temmuz 2022 tarihinde sayın Yavaş’ın Genel Merkezi'mizi ziyareti sırasında yapılan dörtlü görüşmede milletin kendisiyle ilgili böyle bir isteği olduğundan hareketle adaylık konusundaki olumlu görüş ve teklifimiz kendilerine açıkça iletilmiştir.''

İYİ Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı kesinleşene kadar milletin isteğini sürekli gündemde tutarak sonuca en hızlı varabilecek aday için mutabakat tesis edilmesi gerektiğini belirten Zorlu, ''Son yaşananlar Genel Başkanımız Meral Akşener’in ne kadar haklı olduğunu bir kez ortaya çıkartmıştır.'' dedi.

Zorlu son olarak, Türkiye’de kendi adaylarıyla seçime girmekte olan İYİ Parti mensupları ile kendi adaylarının yanında duracağını aktardı.

Hibya Haber Ajansı