Mehmet Emin Ekmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sosyal medyaya girdiğinizde eğer futbol izliyorsanız sizi bir futbol yönlendirmesi kuşatıyor, eğer çeyiz işine meraklıysanız çeyiz, mutfağa meraklıysanız mutfak, siyasi partilerden birine yakınsanız bu konuda hoşunuza gidecek görseller vb. paylaşımlar sizleri kuşatıyor. Böylelikle yankı odası diye tarif edilen benzerlerin çok dar alanda paslaştıkları bir dünya ortaya çıkıyor. Dolayısıyla belirli bir çemberin içine hapsolup çıkamıyorsun.”

Türkiye’de geleneksel medyanın “zaten işlevsiz” olduğuna dikkat çeken Ekmen, vatandaşın özgür ve tarafsız haber görmesini sağlayan bir iletişim aracı olarak sosyal medya umut vadediyordu fakat yapay zekada meydana gelen gelişmeler ve sisteme entegre edilen algoritmalar yüzünden burada da seçmenin dar bir gündemin içine hapsedildiğini ifade etti.

Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, bütün bunlara karşın nasıl bir mücadele verdiklerini dile getirerek, “DEVA Partisi herhangi bir hazine yardımı almadan sırtını belediyelere, devlete ya da başka bir güç odağına dayanmadan tamamen gönüllülerin çabası ile ve çok mütevazi bütçelerle kampanyasını yürütüyor. Bunun da tabii ki sandığa negatif etkisi öngörülüyor ancak arkadaşlarımız belediye meclis üyesi, il genel meclis üyesi, il, ilçe ve büyükşehir belediye başkan adaylarımız ile sahada kapı kapı dolaşarak esnaf ve haneleri ziyaret ederek derdimizi anlatmaya çalışıyor. Sosyal medyada çok sembolik bütçelerle reklam veriyoruz ama anladığımız kadarıyla bu reklam da o algoritmanın etkisiyle sadece benzeşen hesapların önüne düşüyor. Doğrusu bu durum bizim açımızdan zoru daha da zorlaştıran bir tablo ancak arkadaşlarımızın azmi yüksek, sabahtan akşama, saat sekizden on bire kadar hane hane dolaşarak partimizin mesajını iletmeye çalışıyorlar" açıklamasında bulundu.

Hibya Haber Ajansı