BİST100 endeksinde alıcılı başlangıç gerçekleşmesini bekliyoruz.

BİST100 endeksi geçtiğimiz işlem günü üç gün sonra tekrar 9.000 seviyesinin üstüne çıktı. Risk iştahının yüksek olduğu günde endeks 310 puan değer kazanarak günü 9.054 seviyesinden tamamladı. Tepki alımlarının hızlanmasının yanı sıra Fitch beklentilerinin endekse katalizör etki yarattığını düşünüyoruz. 

Bugün Fitch'in Türkiye değerlendirmesi yayımlaması bekleniyor. Kredi derecelendirme kuruluşlarının açıkladıkları tarihlerde bir rapor açıklama zorunluluğu bulunmuyor, fakat genele bakıldığında Fitch, söz konusu tarihlerde genel olarak rapor yayımlıyor.

Yabancı ilgisinin son zamanlarda yurt içine artması ile gelebilecek raporun daha da önemli hale geldiğini düşünüyoruz. Konsensüs beklentileri Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu 'B' olarak koruması yönündeyken, görünümün ise "durağan"dan "pozitif"e yükselteceği tahmin ediliyor.

Olası bir kredi güncelleme tarafı yani yatırım yapılabilir düzeye yaklaşabilecek bir not, endekse katalist etki yaratabilir.

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Batman’dan sonra Gaziantep’te ziyaretlerde bulundu. Şimşek, ‘’Programın hazırlanmasından uygulanmasına kadar her aşamada Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü desteğini gördük. Göreve geldiğimiz günden itibaren gereken tüm politikaları ivedilikle uygulamaya aldık. Ulusal ve uluslararası platformlarda programımızın hedeflerini ve sonuçlarını anlatıyoruz. Tüm kesimler tarafından anlaşılan ve kabul gören programların başarısı artar’’ dedi.

Yabancılar, geçtiğimiz hafta 75,4 milyon dolarlık hisse, 54,4 milyon dolarlık DİBS sattı. Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı geçtiğimiz hafta 896,5 milyar dolar azalışla 175,4 milyar dolar oldu. Döviz mevduatı gerçek kişilerde 631 milyon dolar artarken, tüzellerde 1,9 milyar dolar azaldı. KKM de haftalık bazda 12,8 milyar TL düşüşle 2,31 trilyon TL oldu.

Kaynak İnfo Yatırım

Hibya Haber Ajansı