Sporcular tarafından çiçeklerle karşılanan Başkan Büyükkılıç, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende yaptığı konuşmada, “İyi ki varsınız, sizleri seviyorum. Malzeme yardımını geleneksel hale getirdik, arttırarak gidiyoruz. Malzeme yardımı yetmez dedi, yakıt yardımı dedi, biz ona da varız dedik. Çünkü siz başarıdan başarıya koşarken, her şeye layıksınız.” diye konuştu.

Kayseri’nin Avrupa Spor Şehri ödülünü aldıklarını ifade eden Büyükkılıç, “Kayseri, 2024 Avrupa Spor Şehri, başkan da geldi, bugün ödülümüzü verdi. Buna uygun şekilde altyapı, sporcu sayısı, başarıdan başarıya bütün dallarda koşmaya devam diyoruz. Kayseri artık kabına sığmayan, dünyada kendisinden söz ettiren, sadece ticaretin, sanayinin, tarımın değil, sporun, kültürün ve kayağın da merkezi olarak yoluna devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mutlu Önal ise 70 branşta, 165 bin lisanslı sporcu ile faaliyet gösteren büyük bir aile olduklarını ifade etti.

Kayseri’deki amatör spor kulüplerine büyükşehir belediyesi tarafından spor malzemesi dağıtımı yapıldı. Bu kapsamda kulüplere, 65 adet voleybol topu, 30 adet basketbol topu, 2 bin 200 adet futbol topu, 2 bin çift tekmelik, 200 çift kaleci eldiveni, 4 bin çift idman çorabı, 100 adet top çantası, 350 çift boks eldiveni, 50 adet lapa ve 100 takım alt-üst forma olmak üzere 9 bin 95 parça malzeme dağıtımı gerçekleştirildi.

Hibya Haber Ajansı