Birinci etapta Hereke, Yunuslar, Durak ve Denizler mahallelerine, ikinci etapta da Harmandemirci, Davutlar, Issızören ve Karaardıç mahallelerine toplamda 24 kilometre isale hattı, 11 içme suyu deposu ve 3 terfi odasıyla hizmet götürüldü. Ayrıca Kıranışıklar, Akçapınar ve Haydar mahalleleri de çalışmalar sonucunda sürekli ve sağlıklı içme suyuna kavuştu. 5,5 kilometre isale hattı, 2 içme suyu deposu, 2 terfi odası ve bir paket arıtma imalatıyla tankerle su taşıma devrine son verildi. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yıllardır beklenen bir hizmeti yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Artık Keles’te tankerle su taşınan hiçbir kırsal mahalle kalmadığını aktaran Aktaş,  ''Bundan sonra kaliteyi arttırmak için çalışacağız. Bu yapılan işin sübvanse edilmesi mümkün değil. 5 zor seneye rağmen birçok sözümüzü yerine getirdik. Ama maalesef birileri BUSKİ binasının önünü tiyatro sahnesine çeviriyor. Gelip bol bol tiyatro oynuyorlar. Kimi su sayacı, kimisi su borusu atıyor.'' dedi.

Aktaş, Keles’te görev süresi boyunca 166 kilometre içme suyu hattı, 23 kilometre kanalizasyon hattı, 5 kilometre yağmur suyu hattı, 4 paket atık su arıtma tesisi, bir adet paket içme suyu arıtma tesisi, 4 sulama tesisi, 5 foseptik, 18 su deposu, 7 kilometre dere temizliği yapıldığını ifade ederek, 'Kozağacı bölgesinde yıllardır içme suyu sıkıntısı yaşayan ve yaz aylarında tankerle su taşıdığımız 8 mahallemiz, BUSKİ’mizin çalışmaları neticesinde sağlıklı ve kesintisiz içme suyuna kavuştu. Sizin paranızı size harcadık. Geçen sene ağustos ayının ortasında başladığımız Keles Atık Su Arıtma Tesisi inşaatımız da hızla sürüyor.'' ifadesini kullandı.

Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin de su taşıma hizmetinin yanında sıcak asfalt çalışmalarının da hızla sürdüğünü dile getirdi.

Konuşmaların ardından, Başkan Aktaş ve beraberindekiler içme suyu hattının açılışını yaptı.

Hibya Haber Ajansı