Çin’in başkenti Beijing’de düzenlenen 14. Çin Ulusal Halk Meclisi 2. Toplantısı kapsamında yapılan basın toplantısında konuşan Çin Halk Kurtuluş Ordusu ve Silahlı Polis Gücü heyeti sözcüsü Wu Qian, ülkenin savunma bütçesinin açık, şeffaf ve makul olduğunu belirtti.

Wu Qian, basın toplantısında, son dönemde jeopolitik çatışmaların etkisiyle çok sayıda ülkenin savunma bütçesini artırdığı bir döneme girildiğine dair yapılan yorumları değerlendirdi. 

Wu Qian, Çin’in daima barışçıl kalkınma yolunu izlediğini ve tedafüi nitelikli bir savunma politikasını kararlılıkla uyguladığını ifade etti.

Çin’in her zaman çalkantılı dünyaya istikrar unsuru sağlayan, uluslararası güvenliğe pozitif güç katan ve barışı savunmak için somut adım atan bir ülke olduğuna dikkat çeken sözcü, savunma bütçesindeki makul ve istikrarlı artışın, Çin ordusunun Küresel Güvenlik İnisiyatifi’ni yerine getirmesine, uluslararası barış koruma, seyrüsefer güvenliği ve insani yardım sağlama gibi faaliyetleri daha etkili şekilde yürütmesine ve insanlığın kader birliğinin inşasına daha fazla katkı yapmasına yardımcı olacağını dile getirdi.

Çin, 2024 yılında savunma bütçesinin yüzde 7,2 oranında artırılacağını açıklamıştı.

Hibya Haber Ajansı