Anadolu Harikalar Sofrası’nda Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, AK Parti Kayseri Gençlik Kolları Başkanı Hayri Danacı ile 5 üniversite 110 kulüpten 300 kişilik öğrenci grubu katıldı.

Kayseri’de 5 üniversite olduğunu, KAYMEK’in de 6’ncı üniversite gibi faaliyet gösterdiğini vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Allah’a şükürler olsun Recep Tayyip Erdoğan gibi liderimiz var. Bütün bu gelişmelerin ışığında 5 üniversitemiz var ama 6’ya çıkardık. KAYMEK, 111 alanda kurs veriyoruz. Hem dijital şekilde veriyorlar, hem de öğretim şekilde veriyorlar. Hem de iş garantili kurslar veriyoruz. Hangi alanda istiyorsunuz ücretsiz şekilde kurs alabiliyorsunuz. Fiziki koşullarımız çok harika. Sadece merkezimize değil, 16 ilçede bu kurslarımız var” diye konuştu.

Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi olarak, 16 ilçe ile birlikte beraberlik ve dayanışma mesajı vererek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birbirimizden ayrılamayız. Sizler bizim için çok önemlisiniz. Sizler donanımlı, eğitimli, özgüvenli, sportif yönden sağlıklı olmanız yönünde çalışmalar yapıyoruz. Sizleri korumalıyız. Gözbebeğimiz gibi korumalıyız. Burada 75 bin üniversite öğrencisinin vebalini omuzlarımızda hissediyorum ve bir emanet olarak görüyorum. Ne derseniz, hayır demedim, demem. Gençliği olmayan bir ülke, aile ve vatan olmaz.”

Büyükkılıç, gençlere yönelik, çamaşır yıkama merkezinden kütüphanelere kadar birçok hizmet yaptıklarını belirterek, hizmet ve projelerin devam edeceğini söyledi.

Hibya Haber Ajansı