Kahraman Türk Kadınları Defilesi’nde Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş  (KAYMEK), Anadolu’nun kahraman kadınlarına ithafen hazırlanmış tasarım kıyafetleri sanatseverlerin beğenisine sundu.

Programda tarihi yad ettiklerini ifade eden Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Türk kadınının ülke savunmasında tarih boyunca en ön sıralarda yer aldığını dile getirdi. Başkan Büyükkılıç, şöyle konuştu:

“Tarihi yad etmek, şehitlerimize sahip çıkmak adına düzenlenen defile için KAYMEK’imize teşekkür etmek istiyorum. Kayseri, Makarr-ı Ulema ve Makarr-ı Evliya diye nitelendirilen alimler ve veliler şehri. O açıdan da bizim için önem arz eden her zaman söylediğimiz değerlerine bağlı, ay yıldızlı Türk bayrağı’na, vatanına, milletine ve devletine bağlı diye nitelendirdiğimiz Anadolu’nun yiğit insanlarının şehri Kayseri’mizde şu bayrakları yukarıda görelim. Uğrunda öleceğimiz bir cennet vatanın burada yaşayanları olarak, bizlere emanet edilen bu vatana sahip olarak hepimiz ay yıldızlı Türk bayrağımızı göklerde dik tutarak, sahipleniyoruz. 18 Mart Çanakkale Zaferimizin gölgesi üzerimize düştü. Ramazan’ımızın da gölgesi üzerimize düştü. Ramazan Ayı’nızı tebrik ediyor, şehitlerimizi minnetle anıyorum. Mevla’m bizleri onlara layık kılsın.”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar da, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç’ın faaliyetleri bitmiyor. Bu faaliyetlerde emeğe geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı