Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, program kapsamında açıklamalarda bulunarak, yatırım teşvikleriyle, sanayi sektörüne, KOBİ’lere sağlanan imkanlarla ve bölgesel kalkınma projeleriyle son 22 yılda Yalova’yı ihya ettiklerini belirtti.

Yalova’ya yaptıkları yatırımlarla şehrin çehresini değiştirdiklerini dile getiren Bakan Kacır, “Düzenliğimiz 628 teşvik belgesiyle şehrimizde 133 milyar lira yatırımın ve 48 bin 500’den fazla nitelikli istihdamın önünü açtık. Yalova’mızın kalkınmasının başat aktörü olarak gördüğümüz KOBİ’lerimize can suyu olduk. 22 yıl öncesine kadar parmakla sayılabilecek kadar az KOBİ, KOSGEB desteklerinden faydalanırken bu sayıyı 452 milyon liranın üzerinde destekle 5 bin 100’ün üzerine çıkardık” dedi. 

Bakan Kacır, organize sanayi bölgelerinde artış olduğunu söyleyerek,  “22 yıl önce Yalova’mızda organize sanayi bölgesi yoktu. Biz şehrimize 4 OSB kazandırdık. Organize sanayi bölgelerimizde 5 bine yakın yeni istihdam oluşturduk. Şehrimizi bilimde ve teknolojide daha ileriye taşımak için; TÜBİTAK akademi, bilim insanı ve özel sektör Ar-Ge destek programları kapsamında 73 proje ve 133 bilim insanına 342 milyon lira destek sağladık. Türkiye’nin teknoloji üssü olma yolundaki yürüyüşümüzde Yalovalı gençlerimizin de yer alması adına Yalova’da Deneyap Teknoloji Atölyesi kurduk” açıklamasını yaptı.

“171 kalkınma projesine 291 milyon lira destek olduk”

Bakan Kacır, “Bugüne kadar kamu kurumlarımızın, mahalli idarelerimizin, üniversitelerimizin, özel sektörümüzün ve sivil toplum kuruluşlarımızın 171 kalkınma projesine 291 milyon lira destek olduk” bilgisini paylaşarak konuşmasına şöyle devam etti:

“Doğu Marmara Kalkınma Ajansımızın 4,4 milyon lira destek verdiği bu proje ile şehrimizin coğrafi işaretli ürünleri; Yalova aronyası ve Yalova kivisi başta olmak üzere üretilen meyvelerin işlenmesi için bir meyve suyu üretim hattı aynı zamanda kuluçka merkezi kurduk. Yerel meyve üretiminin sürdürülebilirliğini destekleyecek, bölgesel kalkınmayı hızlandıracak bu tesisi, meyve üreticilerimizin, kooperatiflerimizin hizmetine sunduk.”

 

 

Hibya Haber Ajansı