Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tek yetkili kişi olduğunu belirterek, “İmza sizde, ferman sizin elinizde. Geçen demedi mi, buyruğumuzu ilettik demedi mi? Buyruk da kendisinde ferman da kendisinde. Elini tutan da yok. Bu ülkeye hizmet etmek, ekonomiyi düzeltmek için size kaç tane seçim almanız gerekiyor? Söyleyin, insanlar da bilsin, biz de bilelim.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle beraber tek yetkili olduğunu söyleyen Babacan, “Tek imzayla, aklına gelip de yapamayacağı hiçbir şey yok. Elini tutan da yok. Artık kanun, Anayasa falan da dinlemiyor. İşine geldiğinde çiğneyip geçiyor. Ama olmadı. Yönetemedi. Hatta tam tersine Türkiye’de işler daha da kötüye gitmeye başladı. Mazeretler çoğaldıkça çoğaldı.” diye konuştu.

“Muhalefeti profesyonel bir iş alanı olarak görenler var”

Babacan, hizmet üretemeyenin, mazeret ürettiğini ifade ederek, “Fakat bakıyoruz bir kısım muhalefete, muhalefet de farksız ya. İktidarı da muhalefeti de aynı. Muhalefet olmaktan gayet memnun olanlar var. Muhalefeti profesyonel bir iş alanı olarak görenler var. ‘Ben muhalefet olayım, az biraz da oy alayım, hazine yardımı zaten geliyor, işime gücüme bakayım’ diyen çok parti var bu ülkede.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı