Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Altay, herkesin hayatının bir döneminde geçtiği, alışveriş yaptığı bir alan olan Larende Caddesi’nde büyük bir kentsel dönüşüm gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Büyük Larende Dönüşümünde üç etaplı bir iş yürütüldüğünü paylaşan Başkan Altay şöyle devam etti:

 “Birincisi, mevcut dükkanların taşınma süreci. Eski Hayvan Pazarı’nın bulunduğu yerde yapmış olduğumuz dükkanlarımıza esnafımızı taşıdık. Esnafımız şimdi yeni yerlerine taşındı, orada ticaretlerine devam ediyor. Esnafımız burada mülk sahibi ya da kiracı olmasına bakılmaksızın uzun vadeli imkanlarla mülk sahibi oldular. İkinci etapta da kamulaştırma çalışmaları tamamlandı ve bugün yıkım işlemini gerçekleştiriyoruz.”

Başkan Altay, bu dönemde kentsel dönüşüm adına tarihi işler gerçekleştirdiklerini anımsatarak “Larende Kentsel Dönüşümü bunun bir ayağı. İnşallah 2024 yılı sonunda esnafımız taşınacak ve orada da işlemlerimize devam edeceğiz. Yine cephanelikte süreç tamamlandı. Bize destek veren tüm Konyalılara teşekkür ediyoruz. İnşallah 31 Mart akşamında da Konyalıların verdiği destekle yine Türkiye’ye örnek oy oranlarıyla yolumuza devam edecek ve 2029’a kadar şehrimizi sadece Türkiye’nin değil dünyanın en güzel şehirlerinden biri haline getireceğiz” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Hibya Haber Ajansı