51 yıldır Cerebral Palsy’li çocuk ve erişkinlere teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sağlayan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye’nin hayalleredokun.com web sitesi üzerinden sunduğu ürünler; ailelerin bir araya geldiği, dostluk, huzur ve keyif dolu bir bayramda çocuklar için umuda dönüşüyor.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı İstanbul’daki kampüsünde Cerebral Palsy’li bireylere verdiği hizmeti, 2023 yılının mart ayında deprem bölgesine de yönlendirerek geçici barınma merkezlerinde hizmete açtığı rehabilitasyon birimleri ve mobil hizmet aracı ile 1 yıldır deprem bölgesindeki engelli bireylere destek oluyor. Bu desteği www.hayalleredokun.com web sitesi üzerinden sunduğu ürünlerle çoğaltmayı hedefleyen Vakıf, Ramazan Bayramı için çeşitli alternatifler sunuyor.

Hayalleredokun.com’da yer alan hediyelik ürünler arasında mataralardan muglara, bez cüzdanlardan çocuklar tarafından çizilmiş tasarımlara sahip bardak altlıklarına, anahtarlıklardan mıknatıslı yaka iğnelerine kadar pek çok farklı çeşit bulunuyor. Aynı zamanda sertifika bağışı da yapılabilen hayalleredokun.com’dan elde edilen tüm gelir engelli çocuklara umut olacak.

Ramazan Bayramı’nda sevdiklerine anlamlı bir bayram hediyesi vermek isteyenler ürün satın alabilir, kurumlar ise çalışanları adına www.tscv.org.tr adresinden Sertifika Bağışı yapabilirler.

Cerebral Palsy nedir?

Cerebral Palsy, gelişimini tamamlamamış beynin doğum öncesi, doğum sırası veya doğum sonrası dönemde hasar görmesiyle oluşan, bebeklik ve çocukluk döneminde en sık rastlanan fiziksel engellilik durumudur. Dünya genelinde 17 milyon kişi Cerebral Palsy ile yaşamaktadır. Türkiye’de her yıl 6 binden fazla bebek Cerebral Palsy tanısı almaktadır.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye:

Türkiye’de Cerebral Palsy (CP) konusunda en geniş hizmet yelpazesine sahip ilk ve tek kuruluş olan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı; Cerebral Palsy’li çocuk ve erişkinlerine teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sağlayarak, meslek sahibi olmaları ve sosyal hayatta daha fazla yer almaları için faaliyetlerde bulunuyor. “Vergi Muafiyeti Tanınan Vakıf” ve “İzinsiz Yardım Toplama Hakkına Sahip Kuruluş” statüsü kapsamında kamu yararına çalışan bir kuruluş olan Vakıf, İstanbul Ataşehir’de 35 dönümlük alan üzerine kurulan kampüste; Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ve Aile Danışma Merkezi bulunuyor. 50. yılını dolduran Vakıf, kurulduğu günden bugüne 30 binden fazla çocuk ve ailesine hizmet verdi ve destek oldu. 1972 yılından beri, şeffaf ve hesap verebilirlik prensipleriyle hizmet veren Vakıf, konu hakkında bilinirliği artırmak ve çocuklara daha çok destek sağlayabilmek için “Cerebral Palsy Türkiye” markasıyla yoluna devam etmektedir.

Hibya Haber Ajansı