Konya Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal bölgelerde kalkınmayı sağlamak ve üretimi artırmak amacıyla fide ve fidan desteği sürüyor.

Daha önce başvuruları alınan çiftçilere fidan dağıtımı gerçekleştiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, büyükşehir belediyesi olarak tarımsal üretime destek olmak üzere çeşitli projeler yürüttüklerini, 2024 yılında da desteklemelerin devam edeceğini söyledi.

Başkan Altay, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli hedeflerinden birisinin de kırsalda yaşayan vatandaşların gelirlerinin artırılması olduğunu belirterek, “Tarımsal destekler en önemli önceliğimiz. Bu bağlamda fidan ve fide desteğinde bulunuyoruz. Büyükşehir belediyesi olarak bugüne kadar 17 milyon fidan ve fide desteğinde bulunduk. 28 ilçemizde geçen hafta itibariyle başlamıştık. Merkezdeki çiftçilerimizin talepleri doğrultusunda da elma, badem, kayısı, asma başta olmak üzere sertifikalı ve yüzde yüz garantili fidanları dağıtmış olacağız. Amaç üretimi artırmak, çiftçilerimizin alternatif ürünlerden gelirlerinin artmasını sağlamak.”

Bu kapsamda bu yıl Konya genelindeki çiftçilere 75 bin 760 adet asma, elma, yarı bodur kiraz, böğürtlen, ahududu, ceviz, badem, aronya, kayısı fidanı dağıtımı yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilere, 2019-2024 yılları arasında 54 milyon 538 bin TL maliyetle 17 milyon adet fidan ve fide desteği sağlandı.

Hibya Haber Ajansı