Adıyaman öldü. Ama cenazesini kaldıracak kimse yok.

 

Adıyaman art arda gelen depremlerle adeta haritadan silindi. Evlerin yüzde 60'ı yıkılmış durumda. Yüzde 30'u çatlak. Yüzde 10'u terkedilmiş. Adıyaman 3 gündür terkediliyor. Ölüler enkaz altında çıkarılmayı bekliyor. Yardımlar, kurtarma ekipleri geliyor ama çok yetersiz. 
Cenazeler saatlerce yerde kalıyor. Kurtulanlar aç ve susuz enkaz başında bekliyor. Kızılay çadır ve yardım dağıtmadı. İnsanlar sabaha kadar enkazlardan topladığı artıkları yakarak ısınıyor. Bazı kişiler enkazlardan çıkan yemekleri yiyor. Ve hırsızlık. Yardım adı altında gelip enkazlardan hırsızlık yapılıyor. Kent merkezinin tamamında elektrik yok. Akaryakıt bulmak çok zor. Telefon hatları kesik kesik çekiyor. İnternet kısıtlı. Çok ağır işliyor.
3 gündür yakınlarına kavuşmayı bekleyen insanlar var. Çürük beton ve ince demir kullanılmış binalar tamamen çökmüş. Diğerleri kısmen ayakta. Adıyaman ölüyor. Adıyaman öldü. Halk cenazelerin kaldırılmasını istiyor .
Hastaneler ceset dolu. Eczaneler kapalı. Fırınlar kapalı. Para işe yaramıyor. Kara borsa var. İki bisküviyi yalvar yakar 200 liraya satan bakkallar var. Ama bunların hiçbiri televiyonlarda yok. Adıyaman ölüyor. Adıyaman yardım bekliyor.

Haber: İbrahim Uyğur