Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, ABD’nin insan hakları konusunda çifte standart uygulamaması gerektiğini belirtti. 

Sözcü Wang, bugün Beijing’de düzenlenen olağan basın toplantısında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in gerçekdışı iddialarına tepki gösterdi. 

Wang, Çin’in Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi’nde istikrar ve refahın korunduğunu, dini faaliyetlerin huzurlu bir ortamda gerçekleştirildiğini ve Uygurlar dahil tüm etnik gruplarının insan haklarının iyi bir şekilde korunduğunu ifade etti. 

Wang, açıklamasında “Xinjiang’daki müslümanlar değil, Gazze’de yaşayan milyonlarca müslüman açlık çekiyor, zorla evlerinden atılıyor ve hayatını kaybediyor. ABD, insan hakları konusunda çifte standart uygulamamalı, siyasi oyun oynamamalı, BM Güvenlik Konseyi’nin Gazze’deki ateşkesi gerçekleştirmek için gösterdiği çabalara engel koymamalı.” ifadelerini kullandı. 

Wang, şu an ABD’nin ikiyüzlü ve içi boş Ramazan açıklaması yayımlamaması ve Gazze’deki müslümanların can güvenliğini korumak için harekete geçmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Hibya Haber Ajansı