Bakan Bolat, Almanya’da BVMW “Zukunftstag Mittelstand” (Orta Ölçekli İşletmelerin Geleceği) etkinliğine katıldı.

Güncel olarak 3.5 milyon Türk’ün yaşadığı Almanya ile kültürel ve tarihsel olarak her zaman yakın bir ilişki içerisinde olunduğunu belirten Bakan Bolat şöyle devam etti:

"Ticari ve stratejik ortaklığımız ise gün geçtikçe ilerledi. Almanya’nın gelişmiş endüstrisinin yanında Türkiye’nin yükselen ekonomisi ve iş gücü, Türk ve Alman işletmelerinin önümüzdeki yıllarda atılımlarını büyütmesinde ve küresel pazarlarda artıracakları payları ülke ekonomilerine kazandırmalarında önemli bir rol oynayacaktır. Bu kapsamda gerçekleştirilecek çalışmalar ve atılacak adımlar üzerine fikir alışverişinde bulunduğumuz değerli bir toplantı gerçekleştirdik."

Berlin’de Türk ve Alman iş insanları ile bir araya gelerek yuvarlak masa toplantısı gerçekleştiren Bakan Bolat, Türkiye'deki Alman sermayeli şirketlerin sayısının 8 bini aşmış durumda olduğunu bnunu da yaklaşık olarak yabancı şirketlerin yüzde 10'una denk geldiğini açıkladı.

Bolat, Türk iş insanlarının Almanya'daki yatırımlarının ise 2.9 milyar doları aştığının altını çizerek "Bu bilgiler ışığında, hali hazırda çok iyi seviyelerde olan ticari ilişkilerimizi daha da ileri taşımaktaki niyetimizi ifade ettik. Avrupa Birliği ile olan ticaretimizdeki en önemli partnerimiz olan Almanya ile 2023 yılında yaklaşık 50 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaştık ve önümüzdeki dönem için ise 60 milyar doları hedef olarak belirledik. Toplantı vesilesiyle hedefimize ulaşmak için yapılabilecekler üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulunduk." dedi.

Hibya Haber Ajansı