Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, son yıllarda ABD'nin, TikTok'un ABD ulusal güvenliğine tehdit oluşturduğuna dair bir kanıt olmadığı halde, TikTok üzerindeki baskısını sürdürdüğünü belirtti.

CNN'de yayınlanan bir habere göre, ABD Temsilciler Meclisi, TikTok üzerine baskı kurmayı amaçlayan bir yasa tasarısını 65'ye karşı 352 oyla geçirerek ilk onayını verdi. Bu yasa tasarısı, Çinli ByteDance şirketine TikTok'u 165 gün içinde satma zorunluluğu getiriyor. Eğer ByteDance, TikTok'u satmazsa, platform ABD'de yasaklanacak. TikTok ile ilgili yasa tasarısının ABD Başkanı Joe Biden'ın onayıyla yürürlüğe girebilmesi için Senato'da onaylanması gerekiyor.

Wang Wenbin, dün oylamadan once düzenlenen günlük basın toplantısında, ABD'nin adil rekabet ortamında başarılı olamadığı durumlarda baskı politikalarına başvurduğunu söyledi. Wang, bu tür girişimlerin şirketlerin normal ticari faaliyetlerini olumsuz etkilediğini, uluslararası yatırımcıların güvenini sarsarak uluslararası ekonomik ve ticari düzeni bozduğunu ve sonuç olarak ABD'ye zarar vereceğini ifade etti.

Hibya Haber Ajansı