Emeklilerin yaşam kalitesinin artırılması ve engelli bireylerin sosyal, kültürel açıdan desteklenerek, ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kentin 5 farklı noktasında yapımı tamamlanan; ‘Batıkent Emekli Etkinlik Merkezi ve Emekli Meclisi’, ‘Demetevler Emekli Lokali’, ‘Öveçler Emekli Etkinlik Merkezi’, ‘Gençlik Parkı Engelli Lokali’ ile ‘Cemre Parkı Kişisel Gelişim Merkezi’ kapılarını açtı. 

Batıkent Emekli Etkinlik Merkezi ve Emekli Lokali’nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplu açılış törenine vatandaşlar ilgi gösterdi.

Başkan Yavaş, açılışta yaptığı konuşmada “Hemşehrilerim zaman zaman konuşulduğunda sosyal belediyeciliği sadece sosyal destek anlamında anlıyorlar ama hemşehrilerimizin, her yaş grubunun kendilerini sosyalleştireceği, vakit geçireceği, insanlarla birlikte olacağı alanları hazırlamak ve en önemli görevlerden birisidir.” dedi.

İnsan odaklı projeler hayata geçirdiklerini belirten Yavaş, “Bizim yaptığımız proje tamamı içinde insan olan projeler. Halkın parasını proje yapıyorum adı altında çöp projelere harcamıyoruz. İnsanların kullanışına yarayışlı projeler olması lazım.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı