Semt camilerinin birden fazla cenaze olduğunda yetersiz kalması ve cenaze namazlarının kılınabileceği geniş alanlı cami ihtiyacı göz önünde bulundurularak başlatılan Seyitgazi yolu Asri Mezarlık ana girişindeki “100. Yıl Camisi ve Tesisleri” törenle hizmete açıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, tesisin açılışında yaptığı konuşmada, “100 yıl önce bu ülkeyi kurtaranlar bu ülkede Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kurdu.” dedi.

İlk Diyanet İşleri Başkanının dönemin Ankara Müftüsü Mehmet Rifat Börekçi olduğunu belirten Özel, “Birileri Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anadolu'ya geçtiğinde katli vaciptir derken, öyle fetvalar verirken Börekçi, Kurtuluş Savaşı'na katılmak için fetva verip Atatürk'e sahip çıkmanın ve Atatürk ile memleketi kurtarmanın fetvasını veriyordu." diye konuştu.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise “Ramazanı yaşadığımız bu kutsal günde siz Eskişehirlilere, başkanlığımın son hizmet yatırımı olan 100’üncü Yıl Camisi ve Ek Tesisleri’ni teslim ediyorum. Cuma namazını eda ettikten sonra yapacağımız gezide göreceğiniz gibi tesis 15 bin 626 metrekaere alana yerleştirilmiştir. Üç yıl süren inşaata, Belediye Bütçesi’nden, 8 milyon 886 bin 739 TL harcanmıştır." ifadelerini kullandı.

 

Hibya Haber Ajansı