İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, EXPO alanındaki çalışmaları incelemeleri sonrası yaptığı açıklamalarda çalıştıkları proje üzerinde çok yol aldıklarını belirterek, “Kentimizin en güzel rekreasyon alanlarından birini Yeşildere’ye kazandırıyoruz” dedi.

Doğayla uyumlu, kent estetiğine katkı koyacak projenin çarpık yerleşimi düzenleyeceğini, yeşil alan miktarını artıracağını ifade eden Başkan Soyer, “İzmir’in en kritik noktalarından biri, havalimanıyla liman arasındaki bağlantı noktasında olan Yeşildere’deyiz. Burası eski yapı stoku açısından İzmir’in en utanç verici noktalarından biri. Tam bir mezbeleliğe dönmüş yapı stoku. Burasını yeşil alana dönüştürmek istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Soyer, hazırladıkları proje ile İzmir’in  2026 yılında uluslararası büyük bitki EXPO’suna ev sahipliği yapma hakkını kazandığını vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı:

“Kamulaştırma sürecinin yüzde 54’ündeyiz, yıl sonunda kamulaştırmayı tamamlamayı planlıyoruz. Uluslararası bir organizasyondan sonra İzmir Kültürpark’tan yaklaşık iki kat daha büyük bir yeşil alan kazanacak. Burası şehrin en güzel rekreasyon alanlarından biri haline gelecek. Meles Çayı canlı bir nehre dönüşmüş olacak. Birçok açıdan şehre çok büyük katkı sağlayacak bir projenin eşiğindeyiz.”

Hibya Haber Ajansı