İmamoğlu, Kabataş ve Salacak’ın ardından günün üçüncü açılış törenini Maltepe’de yaptı. İmamoğlu, “Maltepe Cumhuriyet Meydanı ve Maltepe Fındıklı Sosyal Yaşam Merkezi” açılışı ve halk buluşması öncesinde, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve CHP Maltepe Belediye Başkan adayı Esin Köymen ile seçim otobüsüyle ilçe turu yaptı.

İmamoğlu, zaman zaman otobüsün önünü kesen vatandaşlara kısa konuşmalar yaptı. İmamoğlu, yaklaşık 1 saat süren turun ardından, hizmete açacağı Maltepe Cumhuriyet Meydanı’nı, çevresindeki binaların pencerelerini, balkonlarını, çatılarını ve cami avlusunu dolduran kalabalıkla buluştu.

 “10 yıl öncesinden milyonlarca lira harcayıp filmler, reklamlar yaptılar. Havalı tanıtım programları ile sizleri aldattılar.” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Mega proje; Avrupa yakasından Bakırköy, İncirli'den başlayıp, Söğütlüçeşme'de sözüm ona bitecek bir sistemi anlattılar. Boğaz’ı üç katlı tünelle geçeceklerdi. Hatırlıyor musunuz filmleri? Orta tünelde metro, alt ve üst tünelde arabalar. Aradan ne kadar geçti? 10 yıl. Ortada ne metro var ne üç katlı tünel ne de İncirli'den başlayıp, Söğütlüçeşme'de biten metro. Tabii ona, bu soruları soran ne televizyon kaldı ne gazeteci kaldı. Hatırlatmıyorlar ki, cevabını duyalım. Ne yapıyorlar? Hatırlatmıyorlar. Niçin? Çünkü korkuyorlar.”

İmamoğlu, 31 Mart’ta yapılacak seçimin vatandaşın yöneticilere had bildirme seçimi olduğunu ifade ederek, “Size bir şey söyleyeyim mi? Allah muhafaza bu seçimden başarılı çıkarsa var ya, bir daha dönüp geriye bile bakmaz. Öyle değil mi? Ne yapacaksınız? 31 Mart'ta gücünüzü sonuna kadar kullanacaksınız. Ne yapacaksınız? Onlara hadlerini bildireceksiniz. Bakın; sonra 4 yıl seçim yok. Bu seçimde haddini bildireceksiniz ki, o verip de unuttukları sözleri tek tek yerine getirsinler.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı