18 Mart Çanakkale zaferi, itilaf Devletleri deniz kuvvetlerinin yenilgiye uğrattıldığı gündür, bu önemli gün aynı zamanda Çanakkale şehitlerini anma günü olarak kutlanır.

Çanakkale savaşları belki yıkılmakta olan bir imparatorluğun çöküşünü engelleyememiştir, ama Çanakkale ' de atılan tohumlar, bir Milletin şuurunun uyanması noktasında fillize, ağaca sonrasında güçlü bir ormana dönüşmüştür.

Çanakkale destanını yazmak, her millete nasip olacak bir şey değildir.

Şayet bu destanı Batı yazmış olsaydı, Hollywood ' da Çanakkale savaşlarından başka savaş filimleri çekilmezdi.

Çanakkale yalnızca en az 250.000 şehit verdiğimiz bir yer değildir, Milletin birikimli insanlarını ve yaşayan parlak neslini bu vatana armağan ettiği yerinde adıdır.

Çanakkale bu yönüyle de diğer savaşlardan ayrılır.

Mehmet Akif ' in " Bedrin Aslanları ancak bu kadar şanlı idi " iltifatına Mazhar olmuş bir neslin Savaşlarıdır.

Japon ' da yeni ilk okula başlayan çocukları Abd ' nın bomba attığı Hiroşoma ' ya götürürler yakılmış ve yıkılmış bir memleketi nasıl Sanayi ile kalkındırdıklarını ve memleketi sevmeyi ve ona göre kıymetini bilmeleri için memleket sevgisini daha küçükken aşılarlar.

Buradan önce ülkeyi idare edenlere ve tüm Türkiye'yi sevenlere arzımızdır Bundan sonra İlk okula yeni başlayacak tüm öğrencilerimizi Çanakkale ' ye götürüp 7 Duvelin bir milleti ortadan kaldırmak için yaptıkları top yekün savaşa" Bedirin Aslanları nasıl şanlı bir kahramanlıkla karşı koyduklarını görsünler ve Yanmış yıkılmış bir Türkiye ' yı 1923' ten 2002' ye kadar Dünyanın 16 büyük sanayi ülkesi olarak akp ' ye teslim ettiklerini ve akp ' nın her şeyi satarak 6 basamak geri götürdüğünü görsünler ve bundan sonra ülkeye ihanet edecek hiçbir kimsenin yetişmemesine müsaade etmesinler.

Çanakkale savaşlarında kanları ve canları pahasına bize bu ülkeyi emanet eden Tüm Generallere, Rutbesi büyük ve küçük tüm Yiğit Kahramanlarımızın ruhları şad olsun Mekanları cennet olsun .

Mustafa Polat Şanlıurfa Demokrat parti il başkanı