ADESE... Şirket ile Loras Holding A.Ş. bağlı ortaklığı Seha İnşaat Mühendislik Madencilik Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi arasında, Konya ili Meram ilçesi Kozağaç mahallesi 27396 ada, 1 parselde tapuya kayıtlı 244.060,17 m² yüzölçümlü arsa üzerindeki Zermeram projesinin 1. ve 2. etaplarında satışı gerçekleştirilmeyen bölümlerinin yapımı ve satışı amacı ile 17.12.2021 tarihinde kurulan Adese Gayrimenkul Seha İnşaat Adi Ortaklığı Ticari İşletmesi unvanı Zermeram Adi Ortaklığı Ticari İşletmesi olarak değişmiş şirketimizin payı aynı kalmıştır. Seha A.Ş.'nin %31'lik payının %1'lik kısmı Seha A.Ş.'nin %100'üne sahip olduğu 1m İnşaat Mimarlık Mühendislik Müteahhitlik ve Ticaret A.Ş.'ne devri yapılarak bu işlemler 18.03.2024 tarih ve 11045 sayılı Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi ile tescil ve ilan edilmiştir.

GARAN... Banka takipteki krediler portföyünde yer alan ve toplam anapara ve akdi faiz bakiyesi 30 Ocak 2024 tarihi  itibarı ile 531.835.897,31 -TL olan; kredi kartı, destek kredisi, çek hesabı, taksitli kredi, kredili mevduat hesabı alacakları ile bunlara bağlı masraf hesabı ve diğer alacak türündeki tahsili gecikmiş alacakları faizleri ile birlikte, 220.300.000 TL'ye Gelecek Varlık Yönetim AŞ.'ye, 31 Ocak 2024 tarihi itibarı ile anapara ve akdi faiz bakiyesi 532.496.820,20 TL olan kredi kartı, destek kredisi, çek hesabı, taksitli kredi, kredili mevduat hesabı alacakları ile bunlara bağlı masraf hesabı ve diğer alacak türündeki tahsili gecikmiş alacakları faizleri ile birlikte, 219.800.000 TL'ye Emir Varlık Yönetim AŞ.'ye, satılmıştır.

GLCVY... Şirket, Türkiye İş Bankası A.Ş.'nin 18.03.2024 tarihinde gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında, satışa çıkarılan toplamda 401,4 milyon TL anapara büyüklüğündeki 2 bireysel portföyün ihalesini en yüksek teklifi vererek kazanmıştır. Bu ihaleye toplam 19 varlık yönetim şirketi katılmıştır.

İhale sonuçlarının kesinleşmesi ihaleyi açan banka Yönetim Kurulu'nun onayına bağlı olup, onay sonrası sözleşmenin imza süreci ve satışa konu alacakların devir işlemleri başlatılacaktır.

ORGE... Şirket genel depolama ihtiyaçlarının yanı sıra, Elektrikli Araç Şarj Üniteleri ile bunlara yönelik Elektronik Kartların başlangıç üretimi faaliyetlerinde bulunulmasını sağlamak maksadıyla kiralanmış bulunulan, İstanbul/Sancaktepe'de 1.400 metrekare kapalı alana sahip tesisin, iç ve dış mekân inşaat ve tefrişat süreci tamamlanmış olup, depolamaya yönelik kısım bugün itibarıyla faaliyete geçmiş bulunmaktadır.

Elektrikli Araç Şarj Üniteleri üretimine yönelik kısımda ofis ve üretim alanı inşaat ve tefrişat süreci tamamlanmış olup, makine ve teçhizat temin ve kurulum hazırlıkları çerçevesinde çalışmalar devam etmektedir.

THYAO... Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Ortaklığımızın kredi notunu B+'dan BB-'ye yükseltmiştir. Not görünümünü ise Durağan olarak teyit etmiştir. Fitch ayrıca, Ortaklığımızın 2015 yılında ihraç etmiş olduğu USD cinsi Ekipman Teminatlı Geliştirilmiş Kredi Sertifikaları'na ait kredi notunu BB-'den BB'ye yükseltmiştir.

YKSLN... Yurtiçinde yerleşik Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu ("MKEK") silah ve çelik fabrikası olmak üzere iki ayrı grupta faaliyet göstermektedir. Çelik fabrikası grubunun geçtiğimiz yıllar içinde tekrardan kapasite artışına gitmesi  sebebiyle yurtiçinde savunma sanayine yönelik üretilen çeliklerin yanı sıra aynı zamanda kalıp, otomotiv, makina ve diğer imalat sanayilerinde kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla MKEK çelik fabrikası yurtiçinde yerleşik çelik servis merkezleri ile çelik tedariki anlaşması yapmaya karar vermiştir.

YKSLN... Şirket, DRT Kurumsal Finans Danışmanlık Hizmetleri AŞ" ("Deloitte") arasında 18 Mart 2024 tarihinde "Genel Hizmet Sunumu Sözleşmesi" imzalanmıştır.

Bu kapsamda; Şirket orta/uzun vadede yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli ihracat pazarlarında daha kuvvetli bir sermaye yapısıyla sürdürülebilir bir büyüme elde etmesi amacıyla "Yükselen Çelik AŞ" nin; bir kısım üçüncü tüzel kişilerin ortaklık yapısına dahil olması söz konusu olabileceği gibi; Şirketin mevcut ortaklarına ait paylarının kısmen veya tamamen satışı veya sermaye artışı yoluyla yeni ortakların ortaklık yapısına dahil edilmesi ve/veya stratejik başka türlü iş birliklerinin tesis edilmesi opsiyonlarının değerlendirilmesi adına Şirkete danışmanlık yapmak ve gerekli durumlarda Şirketimizi temsil etmek veya tanıtmak amacıyla ("Deloitte") ile 18 Mart 2024 - 31 Aralık 2024 dönemi için finansal danışmanlık hizmeti anlaşması yapılmıştır.

Kaynak: A1 Capital

Hibya Haber Ajansı