Kritik dijital altyapı ve süreklilik çözümlerinin küresel sağlayıcısı Vertiv, prefabrik modüler (PFM) veri merkezlerinin konfigürasyonunu dönüştürmeyi ve basitleştirmeyi amaçlayan yeni aracını tanıttı. Bu araç Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'da (EMEA) şu anda mevcut olan Vertiv™ Modular Designer Lite, Vertiv™ SmartMod™ ve Vertiv™ SmartMod™ Max çözümlerinin belirli kullanıcı ihtiyaçlarını karşılamak için tasarım sürecini basitleştirmeyi hedefleyen kullanıcı dostu, web tabanlı bir uygulama olarak öne çıkıyor.

Vertiv Modular Designer Lite, müşteri deneyimini geliştirmek için bir dizi özellik sunuyor. Erken planlama zorluklarını ele alıyor ve müşteri girdilerine dayalı bir çözüm sunuyor. Kullanıcılar, herhangi bir teknik altyapıya gerek olmadan 200kW'ye kadar olan tüm bir veri merkezini hızlıca tasarlayabiliyorlar. Ayrıca araç, oturum açmaya veya yazılım indirmeye gerek duymadan, kullanıcıların modüler veri merkezlerini sadece birkaç dakika içinde tasarlamaları için çeşitli opsiyonel yapılandırmalardan seçim yapmalarına olanak tanıyor.

Vertiv’in Entegre Modüler Çözümler bölümünden sorumlu başkan yardımcısı Viktor Petik, "Vertiv Modular Designer Lite, kullanıcıların ihtiyaçlarına tam olarak uyacak şekilde kendi veri merkezlerini kolayca tasarlamalarını sağlıyor. Kullanıcı dostu arayüzü ve kapsamlı özellikleri ile bu araç, modüler veri merkezi tasarımının erken planlaması için ileriye yönelik atılmış önemli bir adımı temsil ediyor" dedi.

Uygulama içinde yapılandırılan veri merkezleri, her kullanıcının belirli ihtiyaçlarına ve coğrafi konumuna uygun olarak tasarlanıyor. Hassas soğutma ekipmanı boyutlandırması için hava durumu verileri, IT yük gereksinimleri, kabinet özellikleri, akü yedekleme husuları ve elektrik topolojisi tercihleri gibi girdileri içerererek optimum özelleştirme ve yedeklilik planlamasına olanak tanıyor.

2D ve 3D görselleştirmeleri destekleyen uygulama, kullanıcıların ileride referans almak veya hızlı değişiklikler yapmak için yapılandırmaları kaydetmelerine olanak tanıyor. Ayrıca uygulama, kullanıcıların gerekli teknik belgelere erişimlerini ve süreç boyunca doğrudan Vertiv uzmanları ile iletişim kurmalarına olanak tanıyor.

Dell Technologies'ten DCCS BU, X86 uzmanı Sinisa Stojanoski, "Bu aracı müşteri görüşmeleri sırasında çevrimiçi bir şekilde kişisel olarak kullandım ve çeşitli tasarım alternatiflerini etkili bir şekilde keşfetme ve sunma imkanı buldum. Kullanıcı dostu arayüzü ve güçlü özellikleri, modüler veri merkezleri tasarlamak için hızlı ve düzenli bir çözüm sunuyor, müşterilere yapılandırmalarını etkili bir şekilde görselleştirme ve bilinçli kararlar alma imkanı sağlıyor, böylece zaman ve maliyetleri önemli ölçüde azaltıyor" dedi.

Daha fazla bilgi almak ve Vertiv™ Modular Designer Lite'a erişmek için Vertiv.com'u ziyaret edin.

Hibya Haber Ajansı