Demirtaş’ta toplam 20 bin 140 metrekare alana inşa edilen Osmangazi Belediyesi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, bünyesinde yer alan Engelli Bakım Merkezi (OBAM), Alzheimer Bakım Merkezi (ALBAM) ve Huzurevi bölümleri ile Türkiye’de bir ilk proje olarak Bursa’ya kazandırıldı.

BAREM’in açılışında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, belediye olarak sosyal hizmetlere büyük önem verdiklerini belirterek, “Sosyal belediyeciliği, sosyal yardımların ötesinde toplumun her kesimine el uzatan, ailenin, kadınların ve gençlerin tüm ihtiyaçlarının gözetildiği bir bilinçle ele alıyoruz. ‘Komşusu açken, tok yatan bizden değildir’ anlayışıyla toplumun tüm fertlerinin Osmangazi’de huzurlu bir yaşam sürmesi için örnek projeleri hayata geçirdik. Sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmak için yaptığımız yatırımlarla belediyemize ait Aile Sağlığı Merkezi sayısını 28’e çıkardık.” dedi.

BAREM’in büyüklüğü ve fonksiyonelliği ile Türkiye’de bir ilk olduğunun altını çizen Başkan Dündar, “Merkezimizde 200 yatak kapasiteli huzurevi, 150 kişiye hizmet veren Alzheimer Bakım Merkezi ve 150 kişiye hizmet veren Engelli Bakım Merkezi bulunuyor. Kompleks bünyesindeki Engelli Bakım Merkezi’mizi TBMM Başkanımız Numan Kurtulmuş’un da katılımıyla daha önce hizmete açmıştık. Şimdi de Huzurevi ve Alzheimer Bakım Merkezi bölümlerinin açılışını gerçekleştiriyoruz. 200 yatak kapasiteli huzurevi bölümümüzde yaşlılarımız için her türlü ihtiyaç düşünüldü. Aynı çatı altındaki bir diğer hizmetimiz de aynı anda 150 kişiye hizmet verebilecek Alzheimer Bakım Merkezi.” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlık olarak hayata geçirilen projelerle Türkiye’nin dört bir yanında yaşlıların yanında olduklarını dile getirerek, “Yaşlılarımızın ait oldukları sosyal ortamdan kopmadan, ihtiyaçlarını merkeze alan bir anlayışla sosyal politikalarımızı oluşturuyor ve uygulamaya koyuyoruz. Bu kapsamda 2016 yılında başlattığımız Yaşlı Destek Programımızla yaklaşık 88 bin hanede 128 bin yaşlımızın sosyal bakımlarını gerçekleştirdik. Bugün itibarı ile 38 bin kapasiteli 458 huzurevi ile yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde yaşlı sakinlerimize hizmet sunuyoruz. Bursa’da da 13 bakım ve rehabilitasyon merkezimiz, 4 umut evimiz ve 10 huzurevimizle yaşlılara ve engellilere yaşayabilecekleri sıcak bir yuva sunuyoruz. Bu kapsamda Bursa’da evde bakım yardımından 16 bin vatandaşımız faydalanmaktadır” diye konuştu

Açılışın ardından Bakan Göktaş ve beraberindeki protokol BAREM’i gezerek buradaki yaşlılarla bir süre sohbet etti.

Hibya Haber Ajansı