İmamoğlu, Sarayburnu Parkı'nda olağanüstü güzel işler yaptıklarını ifade ederek, "Hepiniz biliyordunuz; Sarayburnu Parkı çöplük gibiydi. Öyle değil mi? Yani bir insanın tarihine, geçmişine bu kadar ilgisiz olması… Tamam, orada bir şantiye yapıldı. Üstünden 10-15 beş yıl geçti. Unuttular. Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk yapılan anıtı orasıdır. ‘Acaba niye unuttular’ diye, insan düşürmeden edemiyor. Tarihimizin geçmişinden bugüne her anı, her kişisi bizim; eksiğiyle, yanlışıyla, zaferleriyle kutlamalarıyla, bayramlarıyla. Fatih Sultan Mehmet de bizim, Kanuni Sultan Süleyman da bizim. Mustafa Kemal Atatürk; bizim. Hepimizin. Onun için biz, tarihine saygıyla bakarak, bu alanların düzenlenmesine büyük önem verdik" diye konuştu.

Fatih Belediye Başkan adayı Mahir Polat'ın güzel işlere imza atacağını belirteren İmamoğlu, “İBB Miras ve belediyemizdeki diğer görevlerinden bildiğiniz ve özellikle Fatihlilerin gönlünü çoktan fethetmiş olan, değerli yol arkadaşım, şimdi Fatih'te Belediye Başkan adayımız -inşallah sizlerin desteğiyle 1 Nisan'dan itibaren Fatih'e Belediye Başkanı yapacağınız- Mahir Polat Başkanımızla çok güzel işlere imza atacağız. 5 yılda, Fatih'te ve tüm İstanbul'da, bizden önce 25 yıl İstanbul'u yönetenleri biz ne yaptık biliyor musunuz? Burayı ihmal ettikleri için, burayı yok saydıkları için, hepinizin huzurunda onları güzelce bir tuş ettik, tuş. Belediyecilikteki üstün becerimizle ve performanslarımızla onları tuş ettik.” şeklinde konuştu.

16 milyon İstanbullunun vicdanına da adaletine de aklına da fikrine de oyuna da güvendiğinin altını çizen İmamoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"31 Mart'ta, mertlik kazanacak, mertlik. Particilik değil, belediyecilik kazanacak. Partizanlık değil, dürüst ve ahlaklı yönetim kazanacak. Bir avuç insan kaybedecek, 16 milyon İstanbullu kazanacak. Bunu başarmak için oyumuzu ve gücümüzü birleştirmeye hazır mıyız? İstanbul'un en güçlü buluşması ne zaman biliyor musunuz? 31 Mart’ta. Milletin bileğini bükemeyeceklerini bir kez daha gösterelim. Bir kez daha görecekler onlar, milletin karşısında hadlerini bilmeyi. Milletin elini öpecekler. O el 16 milyon İstanbul'un eli. Hem de bereketli eli. O el, milletin mübarek elidir. Gayretle, adaletle, bereketle bugünlere geldik.”

İmamoğlu, konuşmasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, CHP Parti Meclisi üyesi Mahir Yüksel, CHP Fatih Belediye Başkan adayı Mahir Polat ve usta sanatçı Zihni Göktay’ı platforma davet etti. Çekilen anı fotoğraflarından sonra, Eminönü Meydanı ve diğer hizmetler resmen hizmete girmiş, Reşat Nuri Sahnesi yeni binasının da temeli atılmış oldu.

Hibya Haber Ajansı