Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ile gittiği Kahramanmaraş’ta 2’nci Zırhlı Tugay Komutanlığına geçerek inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Bakan Güler ve beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gürak ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Bayraktaroğlu, iftarı ise kışlada şehit aileleri, gaziler ve Mehmetçik ile yaptı.

İftarda konuşan Bakan Güler, Mehmetçiğin şehitlerin onlara bıraktığı şanlı sancağı gururla taşıdığını ifade ederek, “Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmamak ve siz kıymetli ailelerinin göz yaşlarının hesabını sormak için alçak teröristlere büyük bedeller ödetiyor. Kahraman ordumuz, ülkemizin ve asil milletimizin hakkına, hukukuna saldıran bu cani sürüsüne karşı büyük bir azim ve gayretle terörle mücadelesini sürdürüyor.” dedi.

Bakan Güler, yılbaşından itibaren 608; 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 177 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek, “Şu ana kadar büyük bir başarıyla sahada tesis ettiğimiz kontrolün geliştirilmesi ve genişletilmesi, terör örgütünün eylem ve hareket kapasitesinin sıfırlanması için gözümüzün değmediği, ayağımızın basmadığı yer bırakmayacağız.” diye konuştu.

“Türkiye, yükselen bir güç konumunda”

Türkiye’nin, köklü tarihi, stratejik coğrafi konumu, büyük ve güçlü ordusu, her geçen gün gelişen yerli, milli ve modern savunma sanayisi ve her alanda sahip olduğu imkan ve yeteneklerle dünyada yükselen bir güç konumunda olduğu söyleyen Bakan Güler, “Son 20 yılda, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye, içeride çok daha gelişmiş; dışarıda ise çok daha güçlü ve sözü dinlenen bir ülke haline gelmiştir.” ifadesini kullandı.

Hibya Haber Ajansı