Eksim Holding’in grup şirketleri arasında yer alan ve Eksun Gıda bünyesinde faaliyet gösteren Sinangil, 20 Mart Dünya Un Günü'nde Çölyak Vakfı ile iş birliği yaparak ihtiyaç sahibi çölyak hastalarına Sinangil Gluten Yok ürünleri ile dolu “Glütensiz Ramazan Kolisi” ulaştırdı. Konuyu değerlendiren Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, sosyal sorumluluk projelerinin önemine dikkat çekerken 8 Mayıs'ta düzenlenecek olan 2. Çölyak ve Glutensiz Yaşam Zirvesi'ni geleneksel bir hale getirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Sinangil, 20 Mart Dünya Un Günü'nde, Çölyak Vakfı ile gerçekleştirdiği iş birliği kapsamında Sinangil Gluten Yok ürünleri ile dolu “Glütensiz Ramazan Kolisi” hazırlayarak, vakfın belirlediği ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Eksun Gıda bünyesindeki Sinangil, markasının 60. yıl dönümünü kutlarken, bu anlamlı günde 60 ihtiyaç sahibi aileye glütensiz ürünlerden oluşan özel koliler gönderdi.

Sinangil sosyal farkındalığı önemsiyor

Glütensiz Ramazan Kolisi dağıtımına ilişkin açıklamalarda bulunan Eksun Gıda Genel Müdürü Ahmet Demir, “Eksun Gıda ve Sinangil olarak, toplumsal farkındalık oluşturmayı ve sosyal sorumluluk projelerini önemsiyoruz. Bu sebeple Sinangil Gluten Yok markamız ile çölyak hastalarının ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir yola çıktık ve bu kapsamda Ar-Ge çalışmalarımızı durmaksızın sürdürüyoruz. Son olarak çölyak hastalarının ihtiyaçlarına yönelik farkındalığı artırmak ve sağlıklı bir Ramazan geçirmelerini kolaylaştırmak amacıyla bu iyilik hareketini hayata geçirdik.” dedi.

Çölyak ve Glutensiz Yaşam Zirvesi gelenekselleşiyor

Konuşmalarını sürdüren Demir,  “Bu tür proje ve iş birliklerinin sadece belirli günlerde değil, yıl boyunca devam etmesi gerektiğine inanıyor ve bu hususta çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi. 8 Mayıs'ta düzenlenecek olan ve geleneksel hale getirilmesi planlanan Çölyak ve Glutensiz Yaşam Zirvesi'ne de dikkat çeken Demir, zirvenin çölyak hastalığı ve glutensiz yaşam konularında farkındalığı artırmayı ve bu alanda çalışan uzmanları bir araya getirmeyi hedeflediğini belirtti.

Glütensiz beslenme hayati önem taşıyor

Çölyak Vakfı Başkanı Dr. Elif Bal Beşikçi ise yaptığı açıklamada, “Çölyak hastaları için glütensiz beslenme hayati önem taşıyor. Bu tür sosyal sorumluluk projeleri sayesinde, hastalarımızın günlük yaşamlarını kolaylaştırmak ve onlara destek olmak mümkün oluyor. Sinangil gibi köklü ve duyarlı kurumların desteği ile çölyak hastalığına dair farkındalık günden güne artıyor.” dedi.

Hibya Haber Ajansı