Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, Çin’in dışa açılma yönündeki temel devlet politikasına ve karşılıklı yararlı dayalı kazan-kazan yönündeki dışa açılma stratejisine bağlı kalmaya devam edeceği bildirildi.

Çin Kalkınma Forumu (CDF) 2024 Yıllık Toplantısı dün başkent Beijing’de başladı.

Forumun eş başkanlığını üstlenen Chubb Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Evan Greenberg, toplantı vesilesiyle yayımladığı mektupta, “Güçlü, müreffeh, uluslararası sisteme destek veren ve yatırım yapan Çin, dünyadaki pozitif bir güçtür. Son forumda, kalkınmasını sürdüren Çin’e odaklanılacak.” ifadelerini kullandı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Jian, düzenlenen basın toplantısında, Greenberg’in sözlerini değerlendirdi.

Sözcü, son toplantıda, Çin ekonomisinin toparlanma eğiliminin güçlenmeyi sürdürdüğü, yeni sektörlerin, iş modellerinin ve güçlerin hızla büyümesiyle ekonominin güçlü direncinin, büyük potansiyelinin ve canlılığının görüldüğü yönünde mesajlar verildiğini ifade etti.

Toplantıda Çin hükümetinin işletmelere desteğini sürdüreceğinin görüldüğünü dile getiren sözcü, ‘‘Çin, pragmatik ve verimli adımlarla yüksek nitelikli kalkınmayı hızlandıracak, iç talebi genişletecek, modern endüstriyel sistemin oluşmasını hızlandırarak yeşil dönüşümü ilerletmeye devam edecek. Çin, dünya ekonomisinin toparlanmasına ve gelişmesine daha fazla istikrar unsuru ve pozitif enerji katacak.’’ dedi.

Sözcü, ayrıca Çin’in daha yüksek seviyeli dışa açılma yoluyla dünyayla entegre olmak için piyasa odaklı, hukukun üstünlüğüne dayalı ve uluslararasılaşmış bir iş ortamı yaratmayı sürdüreceğinin de altını çizdi.

Sözcü Lin, tüm dünyadan sanayi ve iş çevrelerini Çin’e yatırım yapmaya devam etmeye çağırdı.

Hibya Haber Ajansı