Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) terörle mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

Aktürk, başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı gerçekleştirilen operasyonlarla Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi dahil son bir haftada 38 teröristin etkisiz hale getirildiğini, 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısının 268'i Irak'ın kuzeyinde, 378'i ise Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere 646'ya ulaştığını söyledi.

Tuğamiral Aktürk, son bir haftada hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 82 şahısın yakalandığını belirterek, "Yakalanan şahıslardan 2’si terör örgütü mensubudur. 2 bin 572 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Böylelikle 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 2 bin 3’e yükselmiştir. Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 39 bin 412 olmuştur." dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin ikili ilişkiler ve uluslararası misyonlar çerçevesinde birçok coğrafyada başarıyla görev yapmaya devam ettiğine dikkati çeken Aktürk, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin, ramazan süresince Gazze'de ateşkes ilan edilmesi ve Gazze'ye insani erişim sağlanması kararını olumlu bir adım olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Aktürk şunları dile getirdi:

"Beklentimiz, İsrail’in bu karara uymasıdır. Fakat Gazze’de artarak yaşanan zulmün son bulması adına kalıcı ateşkesin ilan edilmesi kaçınılmazdır. Uluslararası toplumu, kendi gözleri önünde yaşanan toplu katliamlara karşı ortak bir tutum sergilemeye ve vahşeti durdurmaya çağırıyoruz."

 

 

Hibya Haber Ajansı