Başkan Soyer, Gaziemir’de Makine İkmal Dairesi Başkanlığı’na getirilen ilk 20 aracı yerinde inceleyerek, “Bir yıl içerisinde kendini amorti edecek bir yatırımı daha İzmir’e kazandırmanın gururu içerisindeyim. 3 seneden beri bu çalışmayı yürütüyoruz. Bu, İzmirlinin parasının İzmirlinin cebinde kalması demek.” dedi.

Türkiye’ye örnek büyük çevre yatırımlarıyla dikkat çeken, ilçe belediyelerinin temizlik çalışmalarına da modern araçlar vererek destek olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de cadde, meydan, bulvar ve ana yolların temizliğini yapmak için filosuna 56 yol süpürme aracı ekledi.

Gelen ilk 20 yeni aracı Makine İkmal Daire Başkanlığı’nda gören ve araçları inceleyen Başkan Soyer, “Şu ana kadar 46 yol süpürme aracıyla hizmet veriyorduk. Bu araçlar kiralıktı. Senede yaklaşık 300 milyon bedel ödüyorduk. Satın aldığımız 56 araç ve bir senelik benzini dahil bu rakamı bulmuyor. Dolayısıyla bir yıl içerisinde kendini amorti edecek bir yatırımı daha İzmir’e kazandırmanın gururu içerisindeyim. 3 seneden beri bu çalışmayı yürütüyoruz. Bu, İzmirlinin parasının İzmirlinin cebinde kalması demek.” şeklinde konuştu. 

Hibya Haber Ajansı