Euromaster, uzun yol öncesi büyük önem taşıyan periyodik bakım, lastik kontrolü, klima bakımı ve araç sıvıları gibi konularda araç sahiplerine önerilerde bulundu.

Bayram seyahatinde güvenli bir sürüş için, araç lastiklerinin kontrol edilmesi büyük önem taşıyor. Euromaster, lastiklerde sürüş performansını etkileyecek kesik, çatlak ve dengesiz aşınma gibi deformasyonların olup olmadığının kontrol edilmesini öneriyor.

Ayrıca lastik diş derinliklerinin kontrol edilmesini ve diş derinliği 3 mm'ye indiğinde yenilenmesini tavsiye edilirken şimdiki teknolojide ise lastiğin yasal sınır olan 1,6 mm'ye kadar kullanılmasına olanak tanıdığı söyleniyor. Lastik yaşının (10 yıl ve daha üstüyse diş derinliği ne olursa olsun o lastikle yola çıkılmamalı) ve araç üreticisinin yönergesi doğrultusunda olması gereken lastik basıncı mutlaka kontrol edilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Lastiklerin doğru basınç seviyesinde olması da oldukça önemli olduğu aktarılırken doğru basınç, lastiklerde daha fazla güvenlik, daha uzun kilometre ömrü ve optimum yakıt tüketimi sağlıyor.

Lastik basıncının olması gerektiğinden daha düşük veya daha yüksek olması aracın yol tutuşunu, lastiğin performans ve dayanıklılığını olumsuz yönde etkiliyor.

Yola çıkmadan önce periyodik bakımı yaptırmanın önemli olduğı vurgulanarak, yolda oluşabilecek bir arıza hem güvenlik riski taşıyarak hem de bayram yolculuğunun keyfini kaçıracağı söyleniyor. Düzenli kontrol ve bakımlar yapılmazsa aracın vereceği tepkilerden de bir sorun olduğunu anlaşılabilir fakat beklenmedik arıza ve kaza riski, bakımı ve kontrolleri düzenli yapılmayan araçlarda oldukça yüksek olduğu belirtildi.

Euromaster, klima bakımının senede bir defa yapılmasını tavsiye ediyor. Polen filtresi değişiminin de yıllık olarak yapılmasını öneriyor. Bakımsız klimalar, çeşitli solunum yolu hastalıklarına davetiye çıkarıyor.

Ayrıca solunuma bağlı rahatsızlıkları tetikleyebiliyor. Dolayısıyla araçla seyahat edenler, bakımı iyi yapılan bir klima sayesinde açık havadan gelebilecek pek çok zararlı etkenden korunmuş oluyor. Ayrıca ön cam buğusunun çözülememesi gibi sorunlar da yaşanmıyor.

Güvenli bir şekilde seyahat edilmesi için araçlarda yer alan parçaların sorunsuz bir şekilde çalışması önemlidir. Yolculuk boyunca karşınıza çıkabilecek yaya, araç, hayvan, trafik ışığı, uyarı levhaları ve kavşaklar gibi dikkat edilmesi gereken etkenlerin görülmesi için araç camlarının net bir görüş açısı sunması gerekir. Araç camları yağmur, kar, çamur, böcek, reçine, toz gibi birçok kirle kaplanabilir. Bu gibi ön veya arka camda oluşabilecek kirlerin hızlı bir şekilde temizlenerek berrak bir görüş açısı oluşturulması için sileceklerin iyi durumda olması önem taşıyor. Ayrıca nisan yağmurları sırasında araç kullanmak zor olabileceği için sileceklerin mutlaka kontrol edilmesi gerekir.

Euromaster, ücretsiz sunduğu araç check-up hizmeti ile aracın en önemli noktalarının kontrolünü yaparak yola güvenle devam etmeyi sağlıyor. Güvenle yolculuk için son derece önemli bir hizmet olan araç check-up'ı; lastikler, farlar, amortisör, egzoz, fren sistemi, fren hidroliği, akü, sıvılar (motor yağı, antifriz, cam suyu, akü suyu), klima, ön düzen ve sileceklerin Euromaster güvencesiyle ücretsiz kontrolünü kapsıyor.

Hibya Haber Ajansı