Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, yayımladığı mesajda “İstanbul Beşiktaş'ta çıkan yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.” ifadesine yer verdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Şişli Gayrettepe'de çıkan yangında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar dileyerek, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu elim hadiseyle ilgili tüm gelişmeleri yakından takip etmekte, konu hakkında ilgili bakanlıklardan ve İstanbul Valiliğimizden anlık bilgi almaktadır.” ifadesini kullandı.

Olayla ilgili gerekli soruşturmaların başlatıldığını ve yangının tüm yönleriyle araştırıldığını belirten Altun, “Vatandaşlarımızın, yaşanan bu elim hadise ile ilgili sosyal medyada ortaya atılabilecek dezenformasyon içeren paylaşımlara itibar etmemeleri, gelişmeleri resmî kanallardan takip etmeleri büyük önem taşımaktadır.” açıklamasını yaptı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yayımladığı mesajda şunları kaydetti:

“İstanbul Gayrettepe’de bir işletmede meydana gelen yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yayımladığı mesaj şu şekilde:

“İstanbul Gayrettepe'de bir apartmanda meydana gelen yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim, mekanlarını cennet eylesin.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yayımladığı mesajda “Beşiktaş Gayrettepe’de bir binada çıkan yangın sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; aileleri ve yakınlarına sabır, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum.” ifadesini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yayımladığı mesajda şunları kaydetti:

“İstanbul Gayrettepe'de meydana gelen yangında yaşamını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Allah milletimizi her türlü kazadan korusun inşallah.”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yayımladığı mesajda “İstanbul Gayrettepe'de bir işletmede meydana gelen yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.” ifadesine yer verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yayımladığı mesajda “İstanbul Gayrettepe’de bir binada meydana gelen yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise şu mesajı yayımladı:

“İstanbul Beşiktaş Gayrettepe'de meydana gelen yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Yaralı olan vatandaşlarımızın bir an evvel sağlıklarına kavuşması en büyük temennimiz.”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in mesajı şu şekilde:

“İstanbul Gayrettepe'de meydana gelen yangında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Olayla ilgili başlatılan soruşturmanın, insan canını hiçe sayan sorumsuzluğa karşı cezalandırıcı ve adil bir şekilde yürütülmesini temenni ediyorum.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İstanbul Beşiktaş’ta çıkan yangın sonucu hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı diledi.

Hibya Haber Ajansı