Altın dünkü seansta yeniden rekor seviyeyi kaydederken üst üste yedinci seansı da artıda tamamladı.  2280 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, dünkü seansta 2301 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak günün rekor seviyesini kaydetmiş oldu. Seans kapanışını ise 2300 dolar/onstan yapan sarı maden rekor seviyeden kaydetti.

Gümüş ise dünkü seansta elde ettiği kazançla günün yıldızı olurken, son üç yılın zirvesini kaydetmiş oldu. 26,14 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan beyaz maden, günlük bazda bir doların üzerinde elde ettiği kazançla 27 dolar/onsun üzerine yerleşti. Gün sonu kapanışını 27,19 dolar/onstan yapan beyaz maden yüzde 4 kazanç elde etmiş oldu.

Platin de seansı kazançla tamamlayan bir diğer kıymetli maden olurken, son üç haftanın zirvesini zorlamaya devam ediyor. 925,15 dolar/ons seviyesinden güne başlayan platin, 940 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 1,6 kazancı hanesine yazmış oldu.

Paladyum diğer kıymetlilerle uyumlu bir günü geride bırakarak yeşilde bir günü geride bıraktı. 1005 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum,1019 dolar/onstan seansı tamamlayarak yüzde 1,5 kazançla seansı kapattı.

Kaynak Troy

Hibya Haber Ajansı