GRED Global Kurucu Ortağı Meltem Türker, “Tüm dünyadan önce ilk defa Türkiye’de ön lansmana giren Chapmans Yard, Birmingham şehir merkezinde en önemli lokasyonlara 5 dakika mesafede yer alan yüzük taşı niteliğinde 100 konutluk butik bir proje. Fiyatlar 263 bin pound’tan başlıyor. Yüzde 20 peşin ödeme alınıyor. Yüzde 80 teslimde olmak üzere anahtar teslim Nisan 2025’te yapılacak. Kredi kullanımına uygun, yatırımcı için muhteşem bir proje” diye konuştu.

İngiltere’de konut yatırımı yapmak isteyenler için konut projelerini Türk yatırımcılara sunan GRED, ilk kez bir projenin tanıtımını İstanbul’da gerçekleştirdi. İstanbul’da bir otelde düzenlenen basın lansmanıyla “Chapmans Yard” projesini tanıtan GRED, satışlarını da bu toplantıyla başlattı. Düzenlenen lansman toplantısına GRED Global Kurucu Ortağı Meltem Türker, GRED Türkiye CEO’su Knut Gaskjenn, Knight Frank Satış Başkanı Liam Smith, Elevate Grup Satış Direktörü David Hofton ve Elevate Grup Yönetim Kurulu Başkanı Steve Dodd katıldı.

TÜRKER: YATIRIMCI İÇİN MUHTEŞEM BİR PROJE

Türkiye’deki küçük yatırımcılara doğru projeyi getirmek için lansman düzenlediğini söyleyen GRED Global Kurucu Ortağı Meltem Türker, “Biz Türkiye pazarında Knight Frank’ın resmi ortağı olarak bugün burada alternatif bir yatırım pazarı ve İngiltere’nin en güçlü ikinci büyük pazarı olan Birmingham’daki en değerli projelerden biri Chapmans Yard’ın kapalı ön lansmanında olmaktan mutluyuz. Tüm dünyadan önce ilk defa Türkiye’de ön lansmana giren Chapmans Yard, Birmingham şehir merkezinde en önemli lokasyonlara 5 dakika mesafede yer alan yüzük taşı niteliğinde 100 konutluk butik bir proje. Fiyatlar 263 bin pound’tan başlıyor. Yüzde 20 ödeme peşin alınıyor. Yüzde 80 teslimde olmak üzere anahtar teslim Nisan 2025’te yapılacak. Kredi kullanımına uygun, yatırımcı için muhteşem bir proje. Tüm bunların ötesinde Birmingham’ı Türkiye’ye getirmemizde en önemli nedenlerinden biri yapılan yanlış yurtdışı yatırımlarının önüne geçmek, doğru projeleri getirmek, yatırımcıları doğru lokasyonlarla ekonomik dinamikleri olan doğru yatırım pazarlarıyla bir araya getirmek” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE YATIRIMCISINA GLOBAL ARENADA HER ZAMAN DESTEK OLMAKTAN DOLAYI ÇOK MUTLUYUZ”

Türker, Birmingham’ın 2010 yılından beri devam eden ve 2040 yılına kadar da devam edecek olan çok büyük bir büyükşehir planına sahip olduğunu belirterek, bu plan doğrultusunda Londra’daki iş merkezlerinin hızlı bir şekilde Birmingham’a yöneldiğini söyledi. Dünya devi global kurumsal merkezlerin de Birmingham’a taşındığını söyleyen Türker, sözlerine şöyle devam etti:

“Yaklaşık 85 bin konutluk bir arz açığı var. Talep çok yüksek. Ayrıca öğrenci nüfusu da çok yüksek. Öğrencilerin yüzde 49’u Birmingham’da kalmaya devam ediyor. Çünkü iş gücü var. Diğer önemli faktör hızlı tren hattının Birmingham ayağı kesinleşti. Bu tren ancak Birmingham’a gidiyor. Sizi 49 dakika içinde Birmingham’a bağlıyor. Çok önemli ekonomik dinamikleri olan bir marketle geldik. Bu projeyi getirmeden önce müteahhit ve lokasyon konusunda 2 yıl araştırma yaptık. Türkiye yatırımcısına global arenada her zaman destek olmaktan dolayı çok mutluyuz. Ayrıca bu tarz küçük yatırımlar beraberinde birçok vergi avantajıyla da geliyor. 263 binlik bir daire aldığınızda çok daha az emlak vergisi, kira gelir vergisi uyguluyorsunuz. O yüzden portföylerini genişletmek isteyen vergi avantajlarından yararlanmak isteyen yatırımcı içinde çok ilginç bir proje.”

GASKJENN: GRED OLARAK TÜM DÜNYADA SATIŞA ÇIKMADAN ÖNCE TÜRKİYE’DE SATIŞA GETİRİYORUZ

GRED Türkiye CEO’su Knut Gaskjenn, uzun süredir Knight Frank ile birlikte Türkiye pazarında ortak çalıştığını söyleyerek, “Dünya genelinde 200 lokasyon üzerinde projeyi Türk yatırımcısıyla buluşturuyoruz. Bizim için her zaman doğru projenin doğru zamanda doğru kitleye getirilmesi önemlidir. Birmingham İngiltere pazarında ikinci büyük market. Elevate grup Birmingham’ım en değerli ve en büyük müteahhitlerinden biridir. Türk yatırımcısı için eşsiz bir proje olduğunu düşünüyorum. Bizler için de doğru lokasyonda doğru fiyatta doğru yatırım kazanç değerleriyle olduğu için “Chapmans Yard” projesi çok önemli. Her şeyden önemlisi bizler GRED olarak tüm dünyada satışa çıkmadan önce Türkiye’de satışa getiriyoruz. O yüzden her zaman Türk yatırımcısına avantajlı alım fiyatlarıyla geliyoruz. Bizim için en büyük kriter bu. Bugün burada olmaktan muyluyuz” diye konuştu.

SMITH: KNIGHT FRANK OLARAK TÜRKİYE PAZARINDA GRED İLE YAPTIĞIMIZ İŞ BİRLİĞİNDEN ÇOK MUTLUYUM

Knight Frank Satış Başkanı Liam Smith, “İstanbul’da olduğum için çok mutluyum. Uzun yıllardır Knight Frank olarak Türkiye pazarında GRED ile yaptığımız iş birliğinden de çok mutluyum. Bugün burada harika bir lansman yaşandı” dedi.

HOFTON: BİRMİGHAM’IN TAM ANLAMIYLA KALBİNDE YER ALAN YÜZÜK TAŞI NİTELİĞİNDE BİR PROJE

“Champs Yard”ın ön lansmanının da olmaktan dolayı çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyleyen Elevate Grup Satış Direktörü David Hofton, “Chapmans Yard” bizim için çok özel bir proje. Birmingham’ın tam anlamıyla kalbinde yer alan yüzük taşı niteliğinde bir proje. B1 dediğimiz en önemli posta koduyla geliyor. Gerek sosyal dünyası gerekse iş dünyasının tüm bağlantıları açısından emsal olmayan özellikleri taşıyan ve güçlü bağlantıları olan bir proje. Türkiye’de olmaktan dolayı çok mutluyuz. Çok büyük bir kira açığı, öğrenci nüfus ve ekonomik dinamikleri var. Bu noktada Chapmans Yard’ın yatırımcılar için nadir bir fırsat ve çok iyi kira getirileriyle Türkiye’ye özel ön avantajlı rakamlarıyla yüzde 18 ve yüzde 40 arasında değişen ön alım fırsatıyla önemi bir proje” dedi.

Elevate Grup Yönetim Kurulu Başkanı Steve Dodd ise “2011 yılında kurulan Elevate grubu Birmingham’ın en büyük şehir planlamalarından. Bugün burada olmaktan dolayı çok muyluyum” ifadelerini kullandı.

“CHAPMANS YARD” PROJESİ

“Chapmans Yard”, konum olarak İngiltere Birmingham’da yer alıyor. Projede, tüm dairelerde elektrikli ocak, davlumbaz, yerleşik buzdolabı, dondurucu, entegre bulaşık makinesi ve entegre çamaşır makinesi, kurutucu gibi beyaz eşyalar birlikte sakinlerine sunulacak. Chapman Yard’da stand-alone duman/ısı dedektörleri, dahil yangın koruma sprinkleri tüm alanlarda konumlandırılacak. Video interkom erişimi, CCTV, oturma odası ve yatak odasında TV noktasına dijital anten ve Freeview sinyal dağıtımı ile yüksek hızlı kablo ve çoklu veri aktarım noktaları da bulunuyor.

Hibya Haber Ajansı