USD/TRY: Dün ABD'de işsizlik maaşı başvurularının yüksek seviyede gerçekleşmesinin ardından Fed üyelerinin açıklamaları öne çıktı. Özellikle, Minneapolis Fed Başkanı Kashkari'nin, enflasyonun yapışkan kalması halinde bu yıl için faiz indirimine ihtiyaç olmayabileceği söylemleri piyasalardaki soru işaretlerini artırdı. Dolar endeksi de (DXY) 104'den günü sonlandırdı. Bugün ABD'de açıklanacak İstihdam Raporu günün kritik verisi olarak karşımıza çıkıyor. Tarım dışı istihdamın 213bin kişi artması beklenirken, işsizlik oranının %3,8 olarak gerçekleşmesi öngörülüyor. Verilerin beklentilerin üstünde açıklanması dolar için destekleyici olabilir. Öte yandan dün ECB'nin mart ayı toplantı tutanakları yayımlandı. Tutanaklarda ECB'nin enflasyon beklentisi tahminini aşağı yönlü revize etmesi haziran ayında faiz indirimlerine başlanacağına yönelik beklentileri artırdı. Dün 31,9 seviyesinde kapatan Dolar/TL'de bu sabah hafif yukarı yönlü hareketler gözleniyor. 

EUR/USD: Jeopolitik risklerin sürdüğü ortamda Fed yetkililerinden gelen şahin açıklamalar küresel risk iştahını azaltıyor. Özellikle, Minneapolis Fed Başkanı Kashkari, enflasyonun yapışkan kalması halinde bu yıl için faiz indirimine ihtiyaç olmayabileceğine dile getirdi. Öte yandan ABD'de bugün açıklanacak tarım dışı istihdam raporu günün en önemli verisi olarak öne çıkıyor. Tarım dışı istihdamın 213bin kişi artması beklenirken, işsizlik oranının %3,8 olarak gerçekleşmesi öngörülüyor. Saatlik ücretler tahmini ise yıllık %4,1. Fed üyelerinin açıklamalarının ardından verinin önemi biraz daha artmış durumda. ABD 10 yıllık tahvil getirisi istihdam verisi öncesi %4,31'de istikrar kazandı. Diğer taraftan ECB Başkanı Lagarde'ın faiz indirimlerine başlamak için belli bir patikaya bağlı kalma sözü vermemesi beklentilerde çeşitliliğe neden olurken, Avrupa Merkez Bankası'nın haziran ayından başlayarak kademeli faiz indirimi yapması bekleniyor. Bu ortamda paritede 1,0860 seviyesinin aşılması durumunda 1,0890 seviyesine kadar yükseliş görülebilir. Olası geri çekilmelerde ise 1,08 seviyesi destek konumunda.

XAU/USD: Dün 0,39% düşüşle 2.290 seviyesinde günü tamamlayan Ons Altın güne hafif satıcılı başladı. Fed Başkanı Kashkari, enflasyonda istenilen seviyelere gelinmesi durumunda bu yıl faiz indirimlerine gerek duyulmayacağını dile getirerek şahin açıklamalarda bulundu. Orta Doğu'da artan gerilimin değerli maden üzerindeki etkisi devam ediyor. Ek olarak, Bugün açıklanacak istihdam verisinin güçlü gelmesi haziran ayındaki faiz indirimi beklentilerini azaltma yönünde etkili olabilir. Ons Altında teknik seviyelere bakıldığında, 2.250 seviyesi gün içi destek olarak öne çıkarken, yukarıda 2.300-2.330 seviyeleri sıralı dirençler konumunda. 

Kaynak Ziraat Yatırım

Hibya Haber Ajansı