Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mansur Yavaş, ilk görev gününde önce Anıtkabir’i ziyaret etti, ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde halkla buluşarak yeni dönemine başladı. Mansur Yavaş’a Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ümit Erkol ve 16 Ankara belediye başkanı eşlik etti.

Yavaş, Anıtkabir'i ziyaret etti

Yeni seçilen CHP’li 16 ilçe belediye başkanıyla birlikte Anıtkabir ziyaretini gerçekleştiren Yavaş, beraberindeki belediye başkanlarıyla Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesinin önüne geldi. Mozoleye çelengin bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Daha sonra Misak-ı Milli Kulesi’ne geçerek Anıtkabir özel defterini imzalayan Yavaş, şunları yazdı:

Aziz Atatürk, sizin öncülüğünüzde, milletimizin topyekûn en büyük eseri olan Cumhuriyetimizin ana karargâhı Başkentte, yine milletimizin takdiriyle ikinci kez belediye başkanı seçilerek manevi huzurunuza geldim. Aziz hatıranız önünde bir kez daha söz veriyorum; bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kimseyi ayırt etmeden, adil, şeffaf ve katılımcı bir anlayışla kentimizi yönetmeye devam edeceğim. Milletimizin tarihten bugüne süregelen kadim özelliklerini ve evrensel hakları gözeterek Ankara’ya, Ankaralılara ve milletimize hizmet etmeyi sürdüreceğim. Türk milletine olan sevginiz ve geleceğimize ışık tutan ilkeleriniz, her zaman olduğu gibi bundan sonra da en büyük yol göstericimiz olacaktır. Tek idealimiz, sizin yol göstericiliğinizde Başkent Ankara’yı dünya başkentleriyle yarışır bir kent haline getirmektir. Ruhunuz şad olsun.

Bugün sizin karşınıza alnımız ak, yüzümüz pak çıktık

Anıtkabir ziyaretinin ardından yürüyerek Ankara Büyükşehir Belediyesi Merkez Binası’na gelen Yavaş, kendisini bekleyen Başkentlilerle buluştu.

Mansur Yavaş, vatandaşlara seslenirken 5 sene önce seçimlerin ardından olduğu gibi yine burada toplandık. Bu başarı sizin sevginizle kazanıldı. Bu başarı sizin emeğinizle kazanıldı. Bu başarı sizin desteğinizle, sizin güveninizle, sizin dualarınızla kazanıldıdiye konuştu.

Ankara’ya şeffaf, katılımcı, adil ve hesap verebilir bir yönetim anlayışını hep birlikte getirdiklerini ifade eden Yavaş, “Kutuplaştırmadık. Kavgadan ve gerginlikten bıkmış olan Ankara’ya, bereket ve huzuru hep birlikte getirdik. Çok şükür ki, bizler bugün sizin karşınıza alnımız ak, yüzümüz pak şekilde çıktık. Biz sizlerin başınızı öne eğdirecek tek bir işin içinde olmadık; sizler de bizim başımızı öne eğdirmediniz, gururla, rekor oyla, bize bir beş yılınızı daha emanet ettiniz.” dedi.

Hibya Haber Ajansı