Eskişehir Büyükşehir Belediyesi (EBB), 9 güne çıkarılan Ramazan Bayramı tatili nedeniyle başta turistik merkezler, cadde otoparklar ve ulaşımda düzenlemeler yapılacağını bildirdi.

Bayramın 1, 2 ve 3’üncü günü müzeler başta olmak üzere tüm tesislerin ziyarete açık olacağını belirten yetkililer, cadde otoparklar, tematik parklardaki otoparklar ile Sarısungur otoparkının da bayram günleri boyunca ücretsiz olacağını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada şunalr aktarıldı:

“Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, Eskişehir Kurtuluş Müzesi, Çağdaş Cam Sanatları Müzesi, Kent Belleği Müzesi, İmren Erşen Oya Müzesi, Eskişehir Hamam Müzesi, Zuhal Yorgancıoğlu Moda Tasarım Müzesi, Berna Türemen Kedi Sanat Evi ve Ali İsmail Türemen Mavi Sanat Evi, Sazova Hayvanat Bahçesi, Bilim Deney Merkezi, Sabancı Uzay Evi, Sazova Masal Şatosu olmak üzere tüm turistik tesislerimiz arife günü kapalı olacaktır. Tesisler bayramın 1, 2 ve 3’üncü günü hizmet verecektir."

Yetkililer, Porsuk Çayı üzerinde hizmet veren esbotlar ve gondolların da  arife günü hizmet veremeyecek olup, bayramın 1, 2 ve 3'üncü günlerinde vatandaşların hizmetinde olacağını duyurdu.

Hibya Haber Ajansı