Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi:

''Sermayesinin yüzde 57,5'ine şirketimizin sahip olduğu, Eczacıbaşı Monrol Nükleer Ürünler Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin (Eczacıbaşı-Monrol) toplam 67.500.000 TL tutarındaki ödenmiş sermayesinde, şirketimizin sahip olduğu paylardan yüzde 50'lik kısma tekabül eden 33.750.002 TL nominal değerde 33.750.002 adet payın Curium International Trading B.V'ye (alıcı) satılması amacıyla pay devir sözleşmesi imzalanmıştır. Payların devrinin gerçekleşmesi, Rekabet Kurulu izni dahil gerekli izin ve onayların alınmasına ve üzerinde mutabık kalınan tüm kapanış koşullarının yerine getirilmesine bağlıdır. Gerekli yasal izinlerin alınması halinde, kapanış işlemlerinin en geç 30 Eylül 2024 tarihine kadar tamamlanması konusunda mutabık kalınmıştır. Yasal izin süreçlerinin belirtilen sürede tamamlanmaması halinde ise söz konusu süre, ikişer aylık üç uzatmayla nihai olarak 31 Mart 2025 tarihine kadar uzayabilecektir.

Sözleşmede yer alan esaslar uyarınca 195 milyon avroluk toplam şirket değeri üzerinden (Şirketimizin devredeceği paylara tekabül eden kısım 97,5 milyon avro) Eczacıbaşı-Monrol'ün kapanış günü itibariyle finansal verilerine göre finansal borç, finansal borç benzeri kalemler, nakit ve işletme sermayesi açısından düzeltmelere tabi tutularak belirlenecek tutar kapanışta devir bedeli olarak avro cinsinden nakit ve peşin olarak şirketimize ödenecek olup, sonrasında kapanış düzeltmelerine tabi olacaktır. Eczacıbaşı-Monrol'ün 31.12.2023 tarihli bağımsız denetimden geçmemiş finansal verileri dikkate alındığında, kapanış düzeltmeleri öncesi şirketimizin devredilecek yüzde 50 payına düşen pay devir bedelinin yaklaşık olarak 75 milyon avro seviyesinde olabileceği tahmin edilmektedir.

Sözleşmede ayrıca, yukarıda belirtilen devir bedeline ilave olarak, 2025-2031 yılları arasındaki 7 mali yılın her birinde, Eczacıbaşı-Monrol'ün sözleşmede belirlenen ürünlerinin yıllık net satışlarının, sözleşmede belirlenen referans miktarları aşması halinde, aşan kısmın yüzde 12'sinin şirketimizin devredeceği paya tekabül eden kısmının (yüzde 50), şarta bağlı performans bedeli olarak şirketimize ödenmesi öngörülmüştür. Yıllık olarak yapılacak değerlendirmelerde sözleşmede yer alan koşullara uygun şarta bağlı performans ödemesi oluşması halinde, ödemeler yıllık olarak avro cinsinden, nakit ve peşin olarak yapılacaktır. 7 yılda şirketimize ödenecek şarta bağlı performans toplam tutarı 37,5 milyon avroyu geçemeyecektir.''
 

Hibya Haber Ajansı