Bakan Fidan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Filistinli kardeşlerimizin yanında olduk uluslararası toplumun ve İslam ülkelerinin İsrail’e karşı ortak tutum almaları için çaba harcadık. Ve başarılı olduk.

Bugün tüm dünya İsrail makamlarının adalet önünde hesap vereceği günü iple çekiyor. Tarihte ilk kez İsrail’i herkes kınıyor, işlediği suçları herkes kınıyor.

Ayrıca Gazze’deki kardeşlerimize insani yardım ulaştırmak için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Bugün itibariyle Gazze’ye en çok yardım gönderen ilk iki ülkeden biriyiz. 9’uncu yardım gemimiz yolda.

Bir süredir Ürdün üzerinden de insani yardımlar paraşütlerle Gazze’ye ulaştırılmaktaydı. Bizde hava kuvvetlerimize ait kargo uçaklarıyla bu insani yardım operasyonlarına dahil olma talebimizi iletmiştik.

Ürdün makamlarınca olumlu karşılanan bu taleplerimizin İsrail tarafından reddedildiğini bugün öğrendik. İsrail’in açlıkla boğuşan Gazellilere  havadan yardım ulaştırma girişimimizi engellemesinin hiçbir bahanesi olamaz. Bu durum karşısında biz de İsrail’e yönelik bir dizi yeni tedbir almayı kararlaştırdık.

Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanan bu tedbirler gecikmeksizin adım adım hayata geçirilecektir. Bu tedbirler ilgili kurumlarımızın tarafından kamuoyumuzla paylaşılacaktır.

İsrail ateşkes ilan edene kadar insani yardımların Gazze’ye kesintisiz ulaştırılıncaya kadar bu tedbirlerimiz devam edecektir."

Hibya Haber Ajansı