Çin Komünist Partisi (ÇKP) Merkez Komitesi Genel Sekreteri Xi Jinping, bugün Beijing’de Ma Ying-jeou ile bir araya geldi.

Xi Jinping, Taiwan Boğazı’nın her iki yakasındaki soydaşların hepsinin Çinli olduğunu ve hiçbir gücün Çinlileri ayıramayacağını belirtti.

Gençlerin ülkenin ümidi ve milletin geleceği olduğunu dile getiren Xi Jinping, Taiwan Boğazı’nın her iki yasasındaki gençlerin iyi olduğunda Taiwan Boğazı’nın her iki yakasının geleceğinin de iyi olacağını söyleyerek, her iki yakadaki gençlerin Çin ulusunun tarihine yeni zafer yazmaya devam etmeleri gerektiğini yineledi.

Xi Jinping, Taiwan Boğazı’nın her iki yasasındaki soydaşların ortak kana, ortak kültüre ve ortak tarihe sahip olduğunu vurguladı. Xi, Taiwan Boğazı’nın genel durumunun Çin ulusunun genel çıkarlarından ve uzun vadeli gelişiminden kavranması gerektiğini ifade etti.

Xi Jinping, öncelikle Çin ulusunun ortak vatanını sıkı bir şekilde koruyacaklarının altını çizerek, Taiwan Boğazı’nın her iki yakasındaki soydaşların “Taiwan’ın bağımsızlığı” yönündeki ayrılıkçı girişimlerine ve dış güçlerin müdahalesine kararlılıkla karşı çıkmaları ve barışçıl birleşmeye yönelik parlak geleceği ortaklaşa takip etmeleri gerektiğine işaret etti.

Xi Jinping, ikincisi Çin ulusunun uzun vadeli refahını yaratacaklarını ifade ederek, Taiwanlı soydaşlar da dahil olmak üzere tüm Çinlilerin daha iyi yaşama kavuşmalarının sağlanmasını ve Çin ulusunun yeniden şahlanmasını hedefleyen Çin Rüyası’nın ortaklaşa gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Xi Jinping, üçüncüsü Çin ulusunun ortaklık duygusunu oluşturacaklarını, Taiwan Boğazı’nın her iki yakasındaki soydaşların her zaman tek bir aileye ait olduğunu, sık sık birbirlerini ziyaret etmeleri gerektiğini ve iki yasa arasındaki temasları, iletişimi ve entegrasyonu teşvik etmek için daha etkili önlemler alacaklarını ifade etti.

Xi Jinping, dördüncü olarak Çin ulusunun yeniden şahlanmasını sağlam bir şekilde gerçekleştireceklerine ve bir asırlık mücadeleden sonra Çin tarzı  modernleşme yolunu başarıyla yarattıklarına dikkat çekti. Xi Jinping, sadece o zaman sayın Sun Yat-sen tarafından çizilen taslak planı hayata geçirmekle kalmayıp, aynı zamanda Sun Yat-sen’in hayallerinin  çok ötesinde olan birçok başarıya da imza atacaklarını kaydetti. Xi, Taiwanlı gençlerin anavatana gelip rüyalarını izleyip, inşa edip gerçekleştirmelerini desteklediklerine ve iki yakadaki gençlere daha iyi koşullar ve daha fazla fırsatlar yaratacaklarına işaret etti.

Ma Ying-jeou, “1992 Mutabakatı”na bağlı kalmanın ve “Taiwan’ın bağımsızlığına” karşı çıkmanın Taiwan Boğazı’nın iki yakası arasındaki ilişkilerin barışçıl gelişimi için ortak siyasi temel olduğunu yineledi.

Ma Ying-jeou, Taiwan Boğazı’nın her iki yakasındaki insanların hepsinin Çin ulusuna ait olduğunu, değişimleri ve işbirliğini derinleştirmeleri, Çin kültürünü ortaklaşa miras almaları ve el ele vererek Çin’i yeniden şahlandırmaya girişmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Hibya Haber Ajansı