8-11 Nisan’da Miami’de düzenlenen etkinliğin ana sponsorlardan biri Global Ports Holding oldu. Etkinlik sırasında 450 kişinin katılımı ile düzenlenen geleneksel GPH Kokteyli de sektörün buluşma noktası haline gelirken, GPH’nin kuruluşunun 20. yılı kutlandı.

Öte yandan küresel kruvaziyer yolcu pazarından yüzde 15’in üstünde pay alan Global Ports Holding’in portföyüne yakın zamanda katılan Liverpool Kruvaziyer Limanı ve San Juan Kruvaziyer Limanı fuar alanında gerçekleştirilen etkinliklerle tanıtıldı.

Global Yatırım Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, “2004 yılında Ege Port Kuşadası ile başlayan liman işletmeciliği iş kolunda geride bıraktığımız 20 yılda dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi haline geldik. Türkiye’de doğup, dünyada sektörünün lideri olan tek şirketiz” dedi.

Global Yatırım Holding’in (GYH) bağlı kuruluşu ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding (GPH), küresel kruvaziyer sektörünün en büyük etkinliği olan Seatrade Cruise Global 2024’te 278 metrekarelik dev standında portföyündeki 19 ülkeden 32 limanı ile yer aldı. Dünyadan 140 ülkeden 700’ün üstünde şirketin katıldığı fuara Türkiye’den katılan tek şirket Global Ports Holding oldu. Etkinlik sırasında 450 kişinin katılımı ile düzenlenen geleneksel GPH Kokteyli sektörün buluşma noktası haline gelirken, GPH’nin kuruluşunun 20. yılı kutlandı.

Küresel pazardan aldığı pay yüzde 15’i aştı

Etkinlikte kruvaziyer şirketleri yöneticileri ile toplantılar düzenlenirken, küresel kruvaziyer yolcu pazarından yüzde 15’in üstünde pay alan Global Ports Holding’in portföyüne yakın zamanda katılan Liverpool Kruvaziyer Limanı ve San Juan Kruvaziyer Limanı fuar alanında gerçekleştirilen etkinliklerle tanıtıldı.

Global Ports Holding, yolcu hacimlerinde önemli bir büyüme potansiyeline sahip olan Liverpool Kruvaziyer Limanı’nda gerekli izin ve lisansların alınması halinde 25 milyon sterline kadar yatırım yapmayı planlıyor. Bazı günler talebe yetişemeyen limanda yapılacak yatırımlar ile bu sorun ortadan kaldırılacak. 2023 yılında 102 yolcu gemisi ve 186 binin üzerinde yolcu ağırlayan Liverpool Kruvaziyer Limanı’nın Global Ports Holding yönetiminde 2024 yılında 200 bin yolcunun üzerine çıkması ve altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla yıllık 400 bin yolcuyu aşması bekleniyor.

Global Ports Holding, 30 yıl süreyle işleteceği San Juan Kruvaziyer Limanı’nda ise yatırımın ilk aşamasına yönelik proje finansmanını tamamladı. Yapımının tamamlandığı 2019 yılında 2,2 milyon yolcuya ev sahipliği yapan San Juan Kruvaziyer Limanı, Doğu ve Güney Karayip güzergahlarındaki kilit konumu nedeniyle Karayipler’de stratejik öneme sahip.

‘Sektöründe dünya lideri olan tek şirketiz’

Düzenlenen GPH kokteylinde konuşan Global Yatırım Holding ve Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman, “2004 yılında Ege Port Kuşadası ile başlayan liman işletmeciliği iş kolunda geride bıraktığımız 20 yılda dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi haline geldik. Türkiye’de doğup, dünyada sektörünün lideri olan tek şirketiz. Portföyümüzdeki 32 liman ile Karayipler’den Singapur’a kadar 19 ülkede hizmet vermeye devam ediyoruz. Gelecek dönemde de dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi unvanımızı korumak için akılcı fırsatları değerlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Hibya Haber Ajansı